Guardiola jól ismeri Messi képességeit, de vajon csapatáét is?

Vágólapra másolva!
2008.10.02. 10:21
A Bajnokok Ligája C-csoportjában tulajdonképpen semmi meglepő nem történt szerdán, ha csak az eredményeket nézzük: a Barca legyőzte a Sahtart, a sporting a Baselt. Aki viszont látta a Sahtar–Barcelona találkozót, az jól tudja, hogy a 88. percig nagyon is úgy tűnt, az ukránok legyőzik Josep Guardiola csapatát. Ekkor azonban érkezett az ügyeletes megmentő, Lionel Messi, aki kis túlzással egymaga hozta a meccset a Barcelonának. Az összecsapás után az argentint hősként ünnepelte edzője, arról azonban nem beszélt Guardiola, hogy miért csak csereként játszott Messi, és, hogy mit is tud csapata valójában.
A „kupac” alján lévő Messi(ás)t ünneplik a társak
Fotó: Reuters
A „kupac” alján lévő Messi(ás)t ünneplik a társak
A „kupac” alján lévő Messi(ás)t ünneplik a társak
Fotó: Reuters
A „kupac” alján lévő Messi(ás)t ünneplik a társak

EMLÉKEZTETŐ

Meglehetősen felemás képet mutat magáról mostanság a Guardiola-féle Barcelona. A bajnokságot egy numanciai vereséggel kezdték Xaviék , majd hazai pályán nem bírtak a Santanderrel. A Gijón ellen sziporkáztak és a Sporting elleni BL-meccsen is megyőző teljesítményt nyújtottak.

A Betist nagyon szoros meccsen tudták legyőzni, míg az Espanyol elleni városi derbin 0–1-ről fordított a Barcelona, úgy, hogy Messi a hosszabbítás pillanataiban szerezte meg a győztes gólt, csakúgy, mint a Sahtar elleni szerdai BL-meccsen.

Lionel „Megmentő” Messi a 60. percben csereként lépett pályára az ukrán csapat ellen, amikor a hazaiak már 1–0-ra vezettek. Az argentin a 88. percben előbb Pjatov kapus hatalmas hibáját kihasználva (Messi elé ütötte a labdát) egyenlített, majd a rendes játékidő hosszabbításának utolsó előtti percében a győztes gólt is megszerezte.

„Messi minden helyzetben feltalálja magát, zseniális futballista, aki bármikor képes váratlan megoldásokra, de mivel már ismerjük a képességeit, így engem nem lepett meg a mai teljesítménye” – nyilatkozta a találkozót követően Josep Guardiola.

Adódik a kérdés: ha ennyire tisztában van Messi képességeivel, vajon miért nem a kezdőben adott helyet az argentinnak? Erre azonban nem válaszolt a szakember, mint ahogyan arra sem, miért annyira hullámzó csapata játéka.

Csak a szokásos közhelyeket hozta a Sahtar elleni győzelem utáni sajtótájékoztatón : „Ahogy vártuk is, ez egy nagyon nehéz meccs volt”; „tisztában vagyunk a hibáinkkal”; „mindent megtettünk a győzelemért”; „összességében jó úton járunk”. Ami azt illeti, ezzel nem biztos, hogy megnyugtatta a Barca híveit…

Nem úgy, mint a másik meccsen a portugál Sporting, amely együttes végig kézben tartotta a Basel elleni találkozót, és 2–0-s győzelmével a Sahtarral holtversenyben a második helyen áll a csoportban.

A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Barcelona 2 2 0 0 5–2 +3 6
2. Sporting 2 1 0 1 3–3 0 3
2. Sahtar Doneck 2 1 0 1 3–3 0 3
4. FC Basel 2 0 0 2 1–4 –3 0


A SAHTAR MEGSZEREZTE A VEZETÉST



MESSI ELŐSZÖR...



MESSI MÁSODSZOR!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik