Pool: „Levadászom a lányod!” Eldurvult a Sterling-ügy

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.14. 09:13
null
Erre talán Sterling sem számított (Fotó: Reuters)
A merseyside-i rendőrség nyomozást indított ismeretlen elkövetők ellen, akik a Twitteren fenyegették meg Raheem Sterling hároméves lányát.

 

A sértő, fenyegető üzenetek azt követően kezdtek sűrűsödni a közösségi oldalon, miután egybehangzó sajtóértesülések szerint a Liverpool megegyezett a Manchester Cityvel, és Sterling 49 millió fontért cserébe a manchesteriek labdarúgója lesz a 2015–2016-os szezontól. A játékos maga kérte a klubváltást.

A liverpooli rendőrség most azt szeretné kideríteni, hogy a Sterlingnek címzett üzenetek kimerítették-e a(z internetes) zaklatás fogalmát. Az alábbiak ismeretében sok kétség nem férhet hozzá.

A közösségi mikroblog egyik felhasználója (@xRaheemGo) például ezt írta: „Egyik szemed nyitva legyen, miközben alszol, te hűtlen féreg, öleld magadhoz szorosan a kislányodat, mert elmegyek érte”.

Egy másik felhasználó (@bestellia) így vezette le a klubváltás okozta dühét: „Elmegyek, és levadászom a lányodat, majd bezárom.”

A legtöbb üzenetet azóta törölték, gyakoriak voltak a rasszista sértegetést sem nélkülöző kommentek. A többi felhasználó jelentette Sterling zaklatóit.

A rendőrség nyomozást indított a zaklatók ellen, a hatóság álláspontja szerint „rémisztő és elrettentő” hogy ilyen megtörténhet. „A bűncselekmények az interneten is bűncselekményeknek számítanak” – szögezték le.

Rossz hírünk van, a válasz nem… (Fotó: Reuters)
Rossz hírünk van, a válasz nem… (Fotó: Reuters)

Sterling manchesteri átigazolásához már csak szerződése aláírása és egy orvosi vizsgálat hiányzik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik