M. M.
2022.11.24 10:44 Frissítve: 2022.11.24 10:45

MU: Sir Jim Ratcliffe ajánlatot fog tenni a klub megvásárlására – sajtóhír

Amint arról korábban beszámoltunk, a Glazer család a Manchester United részleges vagy teljes eladása mellett döntött. A The Telegraph információi szerint Sir Jim Ratcliffe, az Ineos vegyipari cég tulajdonosa ajánlatot fog tenni a floridai családnak, amely minden eddiginél magasabb összeget kér a világ egyik leghíresebb futballklubjáért.

Sir Jim Ratcliffe ajánlatot fog tenni a Manchester United megvásárlására (Fotó: AFP)

 

Kedd este a Sky News közölte, hogy a Manchester United tulajdonosa, a Glazer család a klub részleges vagy teljes eladását fogja bejelenteni. Azóta napvilágot is látott a közlemény, melyben a Tampa Bay Buccaneers NFL-csapat tulajdonosai meg is erősítették az értesüléseket.

A The Telegraph szerint Sir Jim Ratcliffe, az Ineos vegyipari cég tulajdonosa szeretné megvásárolni a labdarúgóklubot, és ajánlatot is fog tenni az amerikai család számára.

Ratcliffe gyerekkora óta a Manchester United szurkolója, az utóbbi hónapokban pedig már tett megjegyzéseket azzal kapcsolatosan, hogy megvásárolná az együttest. „Találkoztam a Glazer családdal, nagyon kedves emberek, azonban nem akarják eladni a klubot. Ha a nyáron eladó lett volna, akkor megpróbáltuk volna, főleg, hogy nem sikerült megvennünk a Chelsea-t.”

„Nem ülhetünk karba tett kézzel, amíg a Manchester United eladó lesz. Van egy nagyon izgalmas projektünk a Nice gárdájának köszönhetően, de Premier League-csapatunk még nincs a portfóliónkban.”

Az Independent szerint Glazerék 6 milliárd fontot szeretnének kapni, de ez irreálisnak tűnik, tudván, hogy a Chelsea 2.5 milliárdba került, ami rekordnak számít. Ratcliffe nemet mondott a Liverpool megvásárlásának lehetőségére, ami különösen pikáns lett volna, ismerve a két klub közti rivalizálást.

Ratcliffe 5 milliárd alatt szeretné megvenni a „vörös ördögöket”, s úgy érzi, ez a lehetőség túlságosan egyedi és különleges ahhoz, hogy elszalassza.

Legalább két riválisa biztosan lesz, akik közül az egyik a Chelsea-t is szerette volna megszerezni, ami nem meglepő, hiszen az a Raine Bank dolgozik Glazerékkel az eladáson, amely a Chelsea eladásában is közreműködött.

Angol médiaértesülések szerint a Fenway Sports Group bejelentése, miszerint eladná a Liverpoolt, befolyásolta Glazeréket abban, hogy ők is nyilvánossá tegyék a szándékukat, így a két klub akár potenciális vevőket is vehet el egymástól.

A lehetőség, hogy a Premier League két legsikeresebb, legnépszerűbb, legnagyobb márkaerővel rendelkező klubja megvásárolható, különleges lehetőséget jelent a világ leggazdagabb befektetői számára. 

2023.02.05 17:18:11

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Pep Guardiola együttese nem tudta kihasználni az Arsenal Everton elleni botlását.

2023.02.02 11:15:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2023. Anglia uralja a transzfertengert, el sem hinné, melyik három olasz klub költötte a legtöbbet.

2023.02.02 00:15:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A csaknem egymilliárd euró felfoghatatlanul nagy összeg.

2023.01.31 17:47:30

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A londoniak nyári szerzeményét „sokkolta”, hogy csapattársa egyik percről a másikra elhagyta a klubot. Ironikus.

2023.01.29 11:35:51

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A csapatból néhány éven belül világverő gárda is válhat, de ugyanekkora az esélye a totális csődnek.