B. D. K. 2021.05.16 16:49 Frissítve: 2021.05.16 18:44

MU: „Mondtam a srácnak, tartsa magát távol tőle” – Cavani a római incidensről

Mint arról beszámoltunk, a labdarúgó Európa-liga elődöntőjének visszavágóján a Roma két játékosa, Gianluca Mancini és Rick Karsdorp összetűzésbe került a Manchester United üdvöskéjévél, Mason Greenwooddal. A 19 éves angol támadó szorult helyzetbe került, de hamar védelmére kelt a „Matador”, azaz Edinson Cavani. A 34 éves uruguayi támadó most elmondta, miért sietett ilyen hevesen játékostársa védelmére.

Cavani (balra) gyorsan csapattársa védelmére kelt (Fotó: AFP)

 

A 71. perc környékén, amikor 2–2-re állt a meccs, Mason Greenwood összetűzésbe keveredett a Róma játékosával, Gianluca Mancinivel, és miután ott termett Rick Karsdorp is, létszámfölénybe kerültek a hazaiak. Edinson Cavani azonban egyből megjelent, és ellentmondást nem tűrően védte meg csapattársát, és üldözte el – némi erőbedobással is – az ellenfelet, mielőtt a játékvezető közbelépett volna – elevenítette fel az eseményeket Mark Froggatt a klub honlapján.


„Mindig is az a fajta ember voltam, aki keményen dolgozik a futballban. Amikor kint vagyok a pályán, keményen harcolok a csapatért és bármit megteszek a srácokért” – mondta Cavani.

„Vannak olyan szituációk a pályán, amikor úgy gondolom, meg kell védened és ki kell állnod egy társadért. Néha azért, mert még tapasztalatlan és hibázik, sokszor pedig azért, mert olyan szituációba keveredik, ami nem fair vele szemben” – árulta el az MU támadója.

„A római incidensénél azt láttam, hogy Mason vitába keveredett az egyik olasz játékossal, ami rendben van, ám a következő pillanatban már ott volt egy harmadik is és elkezdte arrébb lökdösni őt, holott ő egyértelműen nem volt érintett a vitában. Mason segítségére siettem és mondtam a srácnak, hogy tartsa magát távol tőle” – emlékezett vissza a „Matador”.

„Megpróbáltam szétválasztani őket, hogy csillapodjanak a kedélyek. A játék kulcsfontosságú periódusában voltunk és ha Mason tovább vitatkozik, akkor kiállíthatták volna. Én megkaptam a magam sárgáját az eset miatt, de a fő az volt, hogy megvédjem a csapattársam és megakadályozzam, hogy a vita elfajuljon” – tette hozzá.

 


 

2021.05.29 09:27:21

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

A Manchester City 2016-ban 2 millió eurót fizetett érte, jelenlegi értékét 25 millió euróra becsülik.

2021.05.23 16:52:51

Angol labdarúgás B. Á., CS. M.

Bár Thomas Tuchel csapata kikapott, a nagyot hajrázó Tottenham kisegítette a városi riválist.

2021.05.18 20:49:27

Angol labdarúgás K. T. I.

Kovacic bakija a hajrára visszahozta a meccsbe a vendégeket, ám Ayoze Pérez a 90. percben nem tudta gólra váltani a meccslabdát.

2021.05.17 07:29:35

Angol labdarúgás TÓTH ÁDÁM

A Unitednél dörzsölik a tenyerüket, igazi jolly jokert kaptak az uruguayi támadó személyében.

2021.05.15 17:50:54

Angol labdarúgás D. Á.

Hihetetlen dráma a Wembleyben, a „rókák” nézők előtt ünnepelhetik első trófeájukat a sorozatban.