H. Á. 2021.10.28 12:21 Frissítve: 2021.10.28 12:26

MU: kilencen győzködték Contét, hogy fogadja el a klub ajánlatát – sajtóhír

Mint arról beszámoltunk, az elmúlt hétvégén a Liverpool 66 éve nem látott győzelmet aratott a Manchester United otthonában, ami után természetesen azonnal „megkondultak a vészharangok” az Old Traffordon Ole Gunnar Solskjaer menedzser jövőjét illetően, s sajtóhírek szerint a norvég helyére Antonio Conte lehet a legesélyesebb, akit a „vörös ördögök” kilenc játékosa győzködött, hogy fogadja el a klub ajánlatát.

 

Vajon a Tottenham elleni meccs után is vakarni fogja a fejét? (Fotó: AFP)

Igazán nem lehet azt mondani, hogy irigylésre méltó helyzetben lenne Ole Gunnar Solskjaer, hiszen a Liverpooltól az Old Traffordon vasárnap elszenvedett 5–0-s vereséget követően igencsak felerősödtek a távozását szorgalmazó hangok. 

Ugyanakkor egybehangzó sajtóhírek szerint a United vezetősége erősen megosztott a váltás kapcsán: Solskjaer maradása mellett szól, hogy bírja Sir Alex Ferguson támogatását, s az a tény sem elhanyagolható, hogy menesztése esetén egy évre szóló fizetését kéne egy összegben kiutalni neki. 

A norvég szakemberrel nyáron 2024-ig hosszabbított szerződést a klub, s ekkor jelentős fizetésemelést is kapott, így jelenleg az egyéves keresete 7.5 millió angol fontot tesz ki – legalábbis a The Sun információi szerint. Persze Solskjaer menesztésével még így is jobban járna a klub, mint elődje esetében: José Mourinhónak 2018-ban állítólag 20 millió eurónak megfelelő összeget fizettek végkielégítésként, amikor menesztették.

Ugyanakkor a vezérkarban a norvég távozását támogatók elsősorban a frissítés vezényszavát tűzték zászlajukra, miközben úgy fest, Antonio Conte lehet a legesélyesebb a posztra, ha Solskjaer valóban távozik.

A football365.com beszámolója szerint a Manchester United 9 játékosa – Cristiano Ronaldo, Raphaël Varane, Alex Telles, Bruno Fernandes, Paul Pogba, Anthony Martial, Jadon Sancho, Marcus Rashford és Mason Greenwood – is próbálta meggyőzni az Intertől a nyáron távozó Contét, hogy fogadja el a MU felkérését.

Bárhogy is alakul a Manchester United menedzseri posztjának a sorsa, az egyelőre biztosnak tűnik, hogy a hétvégén, a Tottenham ellen még Solskjaer irányítja a csapatot – a folytatást pedig nyilván nagyban befolyásolja majd az ott elért eredmény.

 

 

 

2021.12.06 15:13:53

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az első PL-meccsén az történt, amit ígért – ám a szinte a semmiből felépített két klub után most újjáépítésre szerződtették...

2021.12.06 11:51:36

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy szerencsés edzőmeccs, egy megosztó tévészereplés és Dietmar Hopp bizalma: a kudarcoktól sem mentes rangnicki út sarokkövei.

2021.12.04 22:24:58

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

Egy szó sem esett még arról, pontosan mi lesz a német szakember feladatköre.

2021.12.02 17:59:04

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Smith Rowe meglehetősen furcsa találata megadta az alaphangot, Ronaldónak meglett a 800. és a 801. gólja is.

2021.12.01 20:26:20

Angol labdarúgás B. Á.

Az Everton nem tudta megnehezíteni Jürgen Klopp csapatának dolgát a Mersey-parti derbin.