T. B. 2021.10.13 17:40

MU: egy ideig sem Varane, sem Maguire nem játszhat

A francia labdarúgó-válogatottban vasárnap megsérülő Raphaël Varane többhetes kihagyásra kényszerül, így a Manchester United védelme a következő hetekben igencsak tartalékos lesz – mint ismert, Harry Maguire is sérült.

Varane a sérülése után az NL-döntőben (Fotó: AFP)

 

Raphaël Varane-t 43 percnyi játék után kellett lecserélni Spanyolország ellen, és azóta lágyéksérülést diagnosztizáltak nála. A Manchester United hivatalos honlapja megerősítette, hogy Varane-ra többhetes kényszerpihenő vár. „Varane lágyéki izomsérülést szenvedett a Nemzetek Ligája-döntőben, és megkezdte a rehabilitációt a klubban. Néhány hetes kihagyásra kényszerül” – áll a közleményükben.

Ez azt jelenti, hogy a világbajnok francia bekk fontos meccsekről fog hiányozni a védelem közepéről: kihagyja a hétvégi összecsapást a Leicester City ellen, továbbá nem lesz ott a pályán az Atalanta elleni BL-csoportmeccsen, valamint a Liverpool és a Tottenham elleni PL-rangadókon sem.

Vakarhatja a fejét Ole Gunnar Solskjaer a United védelmének összeállításakor, ugyanis egyelőre Harry Maguire-rel sem számolhat. A szeptemberben megsérülő csapatkapitány pozitív fejleményekről számolt be szerdán a klubhonlapnak, állapota a remélt ütemben javul, ám arról egyelőre nincs információ, mikor edzhet a csapattal.

A manchesteriek norvég mestere kénytelen lesz Lindelöf mellett az Eric Bailly, Phil Jones duóból választani, hogy pótolja a hiányzó játékosait.

2021.12.06 15:13:53

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az első PL-meccsén az történt, amit ígért – ám a szinte a semmiből felépített két klub után most újjáépítésre szerződtették...

2021.12.06 11:51:36

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy szerencsés edzőmeccs, egy megosztó tévészereplés és Dietmar Hopp bizalma: a kudarcoktól sem mentes rangnicki út sarokkövei.

2021.12.04 22:24:58

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

Egy szó sem esett még arról, pontosan mi lesz a német szakember feladatköre.

2021.12.02 17:59:04

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Smith Rowe meglehetősen furcsa találata megadta az alaphangot, Ronaldónak meglett a 800. és a 801. gólja is.

2021.12.01 20:26:20

Angol labdarúgás B. Á.

Az Everton nem tudta megnehezíteni Jürgen Klopp csapatának dolgát a Mersey-parti derbin.