CS. M. 2021.10.27 11:28 Frissítve: 2021.10.27 14:31

MU: „Solskjaer nagyon szerencsés ember, hogy még mindig van munkája”

Egybehangzó brit sajtóhírek és az olasz transzferguru, Fabrizio Romano értesülései szerint a Manchester United vezetősége menesztés helyett ad egy újabb esélyt menedzserének, Ole Gunnar Solskjaernak. Többen nem értenek egyet ezzel a döntéssel, és így van ezzel a Sky Sport szakértője, a korábbi angol válogatott Paul Merson is.

Solskjaer kap egy utolsó esélyt (Fotó: Getty Images)

„A Liverpool elleni ötgólos, megalázó vereség mélyen megrázta a norvég menedzser Manchester Unitednél töltött edzői pályafutásának alapjait, így ismét felmerült a kérdés, hogy alkalmas-e arra, hogy egy ekkora klubot vezessen. Sokan arra számítottak, hogy ez az eredmény véget is vet Solskjaer edzői pályafutásának Manchesterben, de egyelőre marad, ezzel pedig kezdetét veszi karrierje legnagyobb újjáélesztési projektje” – írta a korábbi angol válogatott labdarúgó, jelenleg szakértőként tevékenykedő Paul Merson a Sky Sportson.

„Nem szeretem, ha egy menedzsert menesztenek, de Solskjaer nagyon szerencsés ember, hogy még mindig van munkája. Bármely más európai topcsapat elküldte volna már a vezetőedzőjét, ha öt góllal elveszít egy ilyen jellegű rangadót. Ha a Chelsea, vagy az Arsenal kapna ki öt-nullára a Tottenhamtól, a menedzser jól tenné, ha már a meccs után felmondana. Az MU a legutóbbi öt meccséből mindössze egyet nyert meg a Premier League-ben – ez elfogadhatatlan, Solskjaernak azonban még mindig van állása. Nem tudom, mi folyik abban a klubban” – fejtette ki bővebben gondolatait Merson.

 
PL: Sohasem voltam még ilyen mélyen – Solskjaer
MU: Solskjaer hárommeccses haditervet eszelt ki

A korábbi angol válogatott játékos arra reagált, hogy egybehangzó brit sajtóhírek – valamint Fabrizio Romano – értesülései szerint a manchesteriek vezetősége és a klub edzőlegendája, Sir Alex Ferguson is úgy döntött, a norvég megérdemel egy utolsó esélyt a bizonyításra.

Az biztosnak tűnik, hogy a hétvégi, Tottenham elleni bajnokin ő ül majd a padon, de a hírek arról szólnak, hogy a következő válogatott szünetig kap időt a bizonyításra. Addig a Spurs mellett az Atalantával és a Manchester Cityvel találkozik majd az MU – előbbivel a BL-ben, utóbbival a PL-ben.

Ami az esetleges utódot illeti: a Sky Italia értesülései szerint a jelenleg csapat nélküli Antonio Conte szívesen leülne a Manchester United kispadjára, idény közben is, de hivatalos kapcsolatfelvétel egyelőre nem történt a felek között. Az olasz tréner legutóbb az Intert irányította, amelytől nyáron, a bajnoki cím megszerzését követően távozott.


2021.12.06 15:13:53

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az első PL-meccsén az történt, amit ígért – ám a szinte a semmiből felépített két klub után most újjáépítésre szerződtették...

2021.12.06 11:51:36

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy szerencsés edzőmeccs, egy megosztó tévészereplés és Dietmar Hopp bizalma: a kudarcoktól sem mentes rangnicki út sarokkövei.

2021.12.04 22:24:58

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

Egy szó sem esett még arról, pontosan mi lesz a német szakember feladatköre.

2021.12.02 17:59:04

Angol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Smith Rowe meglehetősen furcsa találata megadta az alaphangot, Ronaldónak meglett a 800. és a 801. gólja is.

2021.12.01 20:26:20

Angol labdarúgás B. Á.

Az Everton nem tudta megnehezíteni Jürgen Klopp csapatának dolgát a Mersey-parti derbin.