K. T. I. 2021.09.15 12:45 Frissítve: 2021.09.15 12:56

Liverpool: eltört a bokája, mégis azt sajnálja, hogy az ellenfelét eltiltották

Nem mindennapi üzenetet küldött a bokatöréséből lábadozó Harvey Elliott. A Liverpool középpályása az Instagramon üzent annak a Pascal Struijknak, akinek a szerelési kísérletébe belesérült. A 18 éves angol labdarúgó úgy érzi, igazságtalan, hogy a Leeds játékosát három mérkőzésre eltiltották a piros lapja után.

Harvey Elliott nem tiltotta volna el Pascal Struijkot (Fotó: AFP)„Sajnálom a helyzetet, Pascal. Ez egy tévedés! De hamarosan elmúlik ez is, és rövid időn belül visszatérhetsz. Maradj pozitív!”
– írta a kedden sikeres bokaműtéten átesett Elliott a Leedsben játszó Struijknak. Az angol játékos többször is egyszerű balesetként hivatkozott a történtekre, s láthatóan nem hibáztatja a Belgiumban született játékostársát.

A The Athletic azt írja, arról az angol Labdarúgó-szövetség hét eleji ülésén döntöttek, hogy Struijk három meccses eltiltást kap. A Leeds hiába fellebbezett a döntés ellen, az FA nem csökkentette a piros lap után járó pluszbüntetést. 

Az ügyben meghallgatták a meccs játékvezetőjét, Craig Pawsont, aki kijelentette, a pályán, saját hatáskörében hozott döntést, látva, mi történt Elliott lábával. Mivel a VAR-szobában a felvételek alapján nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy nem Struijk belépője vezetett a sérüléshez, a jelenlegi szabályok alapján nem is jelezhettek onnan, hogy Pawson nézze vissza az esetet, s a plusz képek alapján mérlegelje a döntését... 

Elliott az elmúlt napokban többször bizonyította, hogy képes kifejezetten jól kezelni a helyzetet: a meccs után a kórházban például megajándékozta a szobatársát a Leeds ellen viselt mezével és futballcipőjével. 

A Liverpool csapatorvosa, Jim Moxon a játékos keddi műtétje után azt jósolta, Harvey Elliott tavasszal már ismét ott lehet a pályán. 

A mérkőzést egyébként a LIverpool 3–0-ra megnyerte. 

2021.10.03 16:59:58

Angol labdarúgás B. Á.

A manchesteri fölényt, de gólt nem hozó első játékrész után négyszer is betaláltak a szünet után.

2021.09.27 15:15:05

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Jack Grealishnek minden lehetősége megvan rá, hogy a Manchester Cityvel trófeákat nyerjen.

2021.09.25 12:43:48

Angol labdarúgás R. P.

A Manchester City idegenben szerezte meg a három pontot a Chelsea elleni rangadón.

2021.09.23 17:19:03

Angol labdarúgás B. D. K.

Az MU-nak drukkoló hölgy még saját bajnokságot is indított a Fantasy Premier League-ben.

2021.09.19 13:54:11

Angol labdarúgás R. P.

CR ismét betalált. A West Ham a 95. percben büntetőt hibázott. A Brighton legyőzte a Leicestert.