FFT 2021.09.19 19:59 Frissítve: 2021.09.19 21:21

FFT: az angol klubok valaha volt legjobb légiósai

Az angol futball, és különösen a Premier League történetében sok világklasszis külföldi játékos játszott, így nem volt könnyű kijelölni azokat a sztárokat, akik eddig a legnagyobb hatással voltak a nagyobb klubok játékára. A FourFourTwo azért kísérletet tett rá.

Cristiano Ronaldo is szerepel a FourFourTwo legújabb összeállításában (Fotó: AFP)

 

A Manchester Unitednél biztosan másvalakit választottak volna a romantikusok, mégpedig Eric Cantonát, akinek 1992-es érkezésével kezdődött a Vörös Ördögök modern kori sikerkorszaka, magatartásával és képességeivel óriási szerepet játszott abban, hogy a klub lezárta a 26 szűk esztendőt, és vele együtt öt szezon alatt négy bajnoki címet szerzett.

Mégis, ha a „legjobbról” beszélünk, egy játékos kiemelkedik: Cristiano Ronaldo. Pedig a portugál szélső első három szezonja az Old Traffordon nemcsak az ügyességről, hanem a frusztrációról is szólt, azonban a következő három évben megállíthatatlan volt. 2008-ban például triplázott, megnyerte az angol bajnoki címet és a Bajnokok Ligáját, valamint a hatvanas évek óta ő lett a United első aranylabdása.

2009-ben elhagyta a klubot és a Real Madridhoz igazolt, ahol elképesztő számokat produkált, de Cristiano Ronaldo „legélvezhetőbb verziója” valószínűleg az Old Traffordon játszott. Mintha megbabonázta volna az ellenfél védőit, miközben betört a tizenhatoson belülre és gólt szerzett. Egyszerűen szenzációs volt, és egyelőre úgy tűnik, idei visszatérése után is az!

Az összeállítást elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

2021.10.25 19:40:47

Angol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Azt tartják, igazán nagyot csak nagyon magasról lehet zuhanni. Az állítás a maga tényleges értelmében is igaz lehet – aki átélt ilyet, tanúskodhat –, átvitt értelemben pedig még inkább, hiszen van, akinek a kisszék magassága is szédítő. Nos, az MU járt már a legmagasabb platókon is, és a világ legtermészetesebb dolga, hogy mindig oda igyekezzen visszajutni.

2021.10.24 16:50:20

Angol labdarúgás D. Á.

Könnyen lehet, hogy Ole Gunnar Solskjaer utolsó meccsét láthattuk az MU kispadján.

2021.10.23 20:28:05

Angol labdarúgás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek következtében a Newcastle, a világ leggazdagabb futballklubja holnap még nem lesz egyben a legjobb is. Sőt, jövőre sem. Vagy talán soha. Tisztelt szurkolói ezért talán kissé korán ünnepeltek.

2021.10.03 16:59:58

Angol labdarúgás B. Á.

A manchesteri fölényt, de gólt nem hozó első játékrész után négyszer is betaláltak a szünet után.

2021.09.27 15:15:05

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Jack Grealishnek minden lehetősége megvan rá, hogy a Manchester Cityvel trófeákat nyerjen.