Átigazolás: Gvardiol megegyezett a Man. Cityvel, meglesz a rekord – sajtóhír

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.25. 17:13
null
Josko Gvardiol kétszeres kupagyőztesként, minden idők legdrágább védőjeként búcsúzhat Lipcséből (Fotó: AFP)
A nemzetközi átigazolási ügyekben jól értesültnek számító két újságíró, a német Philipp Hinze és az olasz Fabrizio Romano is arról posztolt a közösségi oldalán, hogy a Manchester City szóban már megegyezett az RB Leipzig vb-bronzérmes védőjével, Josko Gvardiollal egy hosszú távú szerződés személyes feltételeiről.

 

„A Manchester City megállapodott Josko Gvardiollal szerződtetésének személyes feltételeiről” – írta Twitter-oldalán Fabrizio Romano.

Az olasz transzferguru ugyanakkor hozzáteszi, az angol BL-győztes és az RB Leipzig között még tartanak az egyeztetések, a német klub 100 millió euró alatt nem szeretné elengedni a 21 éves, vb-bronzérmes horvátot, aki ezzel az összeggel minden idők legdrágább védője lehet. A jelenlegi rekordot Harry Maguire tartja, akiért 87 millió eurónak megfelelő összeget fizetett 2019-ben a Manchester United a Leicesternek.

A Sky Sport újságírója, Philipp Hinze is arról posztolt, hogy a Manchester City szóban megegyezett Gvardiollal, így most már csak a kluboknak kell egyezségre jutniuk. Az ő értesülései szerint a City 90 millió eurót plusz bónuszokat (különböző feltételek teljesülése esetén megfizetendő összeg) ajánlott.

Gvardiol egyébként 2021-ben 18.8 millió euróért szerződött a Dinamo Zagrebtől az RB Leipzighez.

 




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik