Mathieu Flamini lehet az „új Bosman-szabály” első nyertese

Vágólapra másolva!
2007.04.03. 17:20
Az élvonalbeli angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal francia középpályása az idény végén elhagyja jelenlegi csapatát. A 23 éves játékos kevés játéklehetőséget kap az „ágyúsoknál”, így nem meglepő, hogy a távozás mellett döntött.
Mathieu Flamini pályfutása "berekedt" Londonban
Mathieu Flamini pályfutása "berekedt" Londonban
Mathieu Flamini pályfutása "berekedt" Londonban
Mathieu Flamini pályfutása "berekedt" Londonban
Mathieu Flamini nyilvánosságra hozta elképzeléseit, miszerint nyáron szeretné elhagyni az Arsenalt. A 23 éves középpályás elégedetlen jelenlegi szerepével a londoni klubban, s szeretné magát kivásárolni a még egy éven keresztül érvényes szerződéséből. Erre az új FIFA-szabályok értelmében megvan a lehetősége.

Flaminit 2004-ben szerződtette Arsene Wenger együttese a francia Marseille-től, de egykori csapattársával, Didier Drogbával ellentétben, nem tudott maradandót alkotni Angliában.

Ebben a szezonban is alig kapott játéklehetőséget, ezért jelezte, készen áll a távozásra, miután nem érzi, hogy biztos helye lenne a csapatban.

„Úgy érzem lezárult számomra egy korszak” – nyilatkozta a l'Equipe-nek Flamini.

„Eltöltöttem három évet az Arsenalnál, és az ügyvédeim biztosítottak afelől, hogy elhagyhatom a klubot. Ehhez mindössze csak ki kell fizetem az utolsó évi béremet.” – tette hozzá a fiatal játékos.

Ugyan Flamini valóban nem lett meghatározó játékos Wenger együttesében, de az „ágyúsok” szurkolói sosem fogják elfelejteni a franciának a tavalyi Bajnokok Ligája-menetelésben tett szolgálatait. Az eredetileg középpályán futballozó francia Ashley Cole és Gael Clichy sérülését követően mérkőzésről-mérkőzésre hibátlan teljesítményt nyújtott a védelem bal oldalán, elévülhetetlen érdemeket szerezve a gárda döntőbe jutásában.

„Az elkövetkező három év nagyon fontos számomra. Szeretnék játszani, és fejlődni. Az Arsenal csapata nagyon fiatal és tehetséges, ám én kevés játéklehetőséget kapok” – sajnálkozott Flamini, aki a jövőben olyan csapathoz szeretne igazolni, amely a középpályán számít a játékára.

Az információk szerint Flamini szívesen próbára tenné magát az olasz bajnokságban.

NÉHÁNY SZÓBAN A SZABÁLYRÓL

Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szabályai értelmében, ha a játékos a legutóbbi szerződéskötése óta eltöltött három évet a klubjánál, hátralévő bérének befizetésével, plusz az egykori átigazolási díjának az amortizációval csökkentett összegéért kivásárolhatja magát élő kontraktusából.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik