NHL: gyönyörű gólpasszal búcsúzott az Anaheim arénájától a klublegenda – videó

Vágólapra másolva!
2022.04.25. 15:21
null
Ryan Getzlaf elbúcsúzott a hazai közönségtől (Fotó: Getty Images)
Az Anaheim Ducks idény végén visszavonuló legendája, Ryan Getzlaf gyönyörű gólpasszal búcsúzott a klub arénájától, a Honda Centertől a csapat évadbeli utolsó hazai meccsén, amelyet az Anaheim 6–3-ra elveszített a St. Louis Blues ellen.

 

A 2007-ben NHL-győztes játékos 6–2-es állásnál a háta mögött csúsztatta át a korongot Adam Henriquének, aki magabiztos gólt lőtt, s beállította a 6–3-as végeredményt.


Április elején derült ki, hogy a hamarosan 37 éves Ryan Getzlaf az idény végén visszavonul. Az Anaheim már biztosan nem jut tovább a playoffba, és a klublegenda ezen a meccsen búcsúzott a Honda Centertől, mivel az alapszakaszban ez volt a csapat utolsó hazai mérkőzése.

Getzlaf mind a 17 évét a kaliforniai együttesben töltötte. A kanadai válogatottal a 2010-es, vancouveri és a 2014-es, szocsi téli olimpián is aranyérmet nyert.

Getzlaf fénykorában a liga egyik legjobb támadója volt, egy ízben második lett a liga legértékesebb játékosának választásán. Karrierje során 1157 mérkőzésen 1019 pontot szerzett. Tavaly október 31-én lett klubrekorder a Kacsáknál, majd november 16-án az NHL történetében 92. játékosként érte el az ezer pontot. Az Anaheimnél szintén csúcstartó a lejátszott mérkőzések és a gólpasszok számában.

A Ducks csapatkapitánya – aki 12 éve látja el ezt a tisztet – ebben az idényben sérülések miatt 22 mérkőzést kihagyott, így 34 gólpassz mellett csak háromszor volt eredményes.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik