MLB: nyolc évet várt a bemutatkozásra, megérte – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.04. 09:39
null
Nick Kingham letette névjegyét a nagyok között
Nick Kingham, a Pittsburgh Pirates játékosa nyolc évet várt draftolása után, hogy bemutatkozhasson az MLB-ben – emlékezetessé tette a nagy napot.

Végül is mi az a nyolc év?

Nick Kingham ennyit várt rá, hogy bemutatkozhasson a Pittsburgh Pirates baseballcsapatában azóta, hogy 2010-ben, épp csak befejezve a gimnáziumot, lefoglalták a játékjogát. Mit mondjunk, megérte várnia: a 26 éves dobójátékos élete első MLB-mérkőzésén olyasmit ért el, ami az elmúlt száz évben rajta kívül csak egyvalakinek sikerült.

Vasárnap, a farmcsapatból felhívott Kingham bemutatkozásának napján ugyanis a Pirates 5–0-ra győzött a St. Louis Cardinals ellen, és már az eredményből is kiderül, hogy a Cardinals ütőinek nem termett babér, hiszen nem szereztek pontot.

Emberünk mindössze a második az elmúlt száz évből, aki élete első felnőtt profi meccsén úgy ejtett ki legalább kilenc ütőt, hogy csak egy labdáját ütötték el. Sőt, összesen húsz ütőjátékosnak kellett meghajolnia Kingham előtt, ami 1961 óta a legjobb teljesítmény egy abszolút újonctól.



Aki persze régóta készült erre a pillanatra.

Évekig alsóbb osztályokban pallérozódott, majd amikor 2015-ben végre bemutatkozhatott volna a Piratesben, akkor a minden baseballozó rémálmának számító úgynevezett Tommy John-műtétet hajtottak végre rajta, kicserélve az ízületet a könyökében. A lábadozásra meg újabb sérülésekre ráment a következő két éve, és csak mostanra találta meg ismét önmagát. A Pirates ezzel együtt csak azért hívta fel a nagycsapathoz, mert még múlt héten az eső elmosta a csapat Detroit Tigers elleni találkozóját, így volt, amikor egy nap két mérkőzést kellett játszania az együttesnek, ez pedig szépen meg is kavarta a sűrű versenynaptár miatt patikamérlegen adagolt meccsterhelést.

Kingham számára azonban ez jelentette a nagy lehetőséget – és egyből élt is vele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik