Marleau úgy termel, mint senki 1917 óta

Vágólapra másolva!
2013.01.27. 10:21
null
Presztízsmeccset nyert meg a Calgary az Edmonton ellen (Fotó: Reuters)
A Chicago és a San Jose is megőrizte veretlenségét az NHL-ben: az idényt 1971 óta először öt győzelemmel kezdő Blackhawks Columbusban győzött 3–2-re, míg a Sharks 4–0-val küldte haza a Coloradót. A kaliforniaiaknál is jegyezhettek rekordot: az ezúttal két gólt szerző Patrick Marleau a liga második, 1917 óta első játékosa, aki az idény első négy meccsén legalább két-két gólt szerez. A 8. játéknapon megszerezte első győzelmét a címvédő Los Angeles Kings, valamint a Calgary Flames, így már csak a Washington nyeretlen.

 

A Colorado elleni négy találatból az első kettőt jegyző Patrick Marleau még egy gólpasszt is adott a továbbra is százszázalékos Sharks legutóbbi mérkőzésén. Négy találkozó után nyolc gólnál jár, eddigi találatait szépen elosztotta kettesével. Eddig csak az ottawai Cy Denneny kezdett idényt négy, legalább kétgólos meccsel, még az 1917–1918-as idényben.

A Chicago is hibátlan még, ráadásul eggyel több meccsen van túl. Columbusban (ahol, ha nem törölték volna a bérviták miatt az idény felét, éppen ezen a hétvégén kellene megrendezni az All Star-gálát) az emberhátrányos helyzeteket tökéletesen kivédekezve, a 24 védést jegyző Corey Crawford kapus vezérletével nyert 3–2-re a Blackhawks, amelynek győztes gólját Jonathan Toews jegyezte.

A címvédő LA Kings 4–2-re legyőzte a Phoenixet, és már nem nyeretlen. A diadalból oroszlánrészt vállalt a szlovén Anze Kopitar, aki kétszer mattolta Jason laBarberát. A Calgary északnyugati (Kanadában délnyugati…) rangadót nyert az Edmonton ellen, s a címvédőhöz hasonlóan megszabadult az első győzelem hajszolásának kényszerétől. Ez már csak a Washingtont nyomja.

Említést kell tenni az Anaheim 19 éves svéd kapusáról, Viktor Fasthról, aki élete első NHL-mérkőzésén szétlövésben találta magát, s miután a nashville-i Martin Erat kísérletét „kinézte”, Mike Fisher és David Legwand próbálkozását hárítani tudta, győzelemhez segítve a Duckst.

NHL
ALAPSZAKASZ, 8. JÁTÉKNAP
San Jose Sharks–Colorado Avalanche 4–0
New York Rangers–Toronto Maple Leafs 5–2
Columbus Blue Jackets–Chicago Blackhawks 2–3
Florida Panthers–Philadelphia Flyers 1–7
Phoenix Coyotes–Los Angeles Kings 2–4
Dallas Stars–St. Louis Blues 3–4
Calgary Flames–Edmonton Oilers 4–3
Anaheim Ducks–Nashville Predators 3–2 – szétlövéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik