NBA: Brunson vezérletével nyert a Knicks a ligaelső Boston otthonában

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.04.12. 07:36
Jalen Brunsonnal nem bírtak a Boston Celtics védői (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerint pénteki játéknapján a ligaelső Boston Celtics kikapott hazai pályán a Knickstől, Fred VanVleet 42 pontja nem ért győzelmet a Utah ellen, viszont DeMar DeRozan 39 pontos teljesítményének köszönhetően a Bulls nyert Detroitban. A Golden State Warriors megőrízte jó formáját, és győzelmével megelőzte a Kingset és a Lakerst.

A Kings vereséget szenvedett hazai pályán a New Orleans Pelicanstól, amivel biztossá vált, hogy a Sacramento a play-in helyek valamelyikén végez a Nyugati főcsoportban. A vendégeknél Zion Williamson és CJ McCollum egyaránt 31 ponttal végzett, utóbbi ráadásul kilenc triplát is bedobott, míg a Kingsnél a 33 pontos De'Aaron Fox és a dupla duplával záró Domantas Sabonis volt a legjobb. A Pelicans az idényben mind az öt mérkőzését megnyerte a Sacramento ellen.

A Golden State is idegenben győzött, ezzel az utóbbi tíz mérkőzéséből kilencet behúzott a Warriors. A már biztos play-in helyen lévő csapat a Portland Trail Blazers legyőzésével a 10. helyről a nyolcadikra ugrott előre megelőzve a Kingset és a Lakerst. A Warriorsnál Stephen Curry 22 ponttal zárt, a mérkőzés legjobbja a portlandi Deandre Ayton volt 25 ponttal és 11 lepattanóval.

Fred VanVleet 13 próbálkozásából kilencszer betalált a triplavonal mögül. A 30 éves houstoni játékos 42 pontig jutott a Utah Jazz otthonában, de a győzelemhez ez sem volt elég, a hazaiak ugyanis 50 százalékos hatékonysággal dobtak a mezőnyből, és 124–121-re nyertek.

A ligaelső Boston Celtics kikapott hazai pályán a New York Knickstől. A vendégeknél a 39 pontot dobó Jalen Brunson megállíthatatlan volt, míg Josh Hart 16 pontja mellett 16 lepattanóval segítette csapatát. Brunsonnak ez volt sorozatban az ötödik mérkőzése, amikor legalább 35 pontot dobott, ki lehet jelenteni, remek formában várja a rájátszást.

Idegenben nyert a Chicago Bulls is. DeMar DeRozan 39 pontos teljesítménnyel, míg Nikola Vucsevics dupla duplával (27 pont, 11 lepattanó) zárt, a Bulls az első negyed közepén átvette a vezetést, és már nem is engedte ki a kezéből a ligautolsó Detroit ellen.

NBA
ALAPSZAKASZ
Detroit Pistons–Chicago Bulls 105–127
Boston Celtics–New York Knicks 109–118
Utah Jazz–Houston Rockets 124–121
Portland Trail Blazers–Golden State Warriors 92–100
Sacramento Kings–New Orleans Pelicans 123–135

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik