Torghelle és Kanta az MTK-t, Bódi és Tisza a DVSC-t repítette

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.12. 17:30
null
Tisza Tibor két gólt szerzett Nyíregyházán (Fotó: Mirkó István)
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén a DVSC-Teva Tisza Tibor és Bódi Ádám vezérletével 3–1-re nyert Nyíregyházán, míg az MTK Torghelle Sándor és Kanta József egy-egy találatával 2–0-ra győzött otthon a Győr ellen.

NYÍREGYHÁZA–DEBRECEN 1–3

Az NB II-es Nyíregyháza kezdte veszélyesebben a mérkőzést. Bajzát Péter már a 7. percben bevette a debreceni kaput 16 méterről, de les miatt érvénytelenítették a találatot. Nem sokkal később Sándor István szögletéből Pákolicz Dávid lőtt jócskán a kapu fölé.

Az első debreceni helyzetre tíz percet kellett várni, L'Imam Seydi beadásából Ludánszki Bence fejelt a kapu fölé. Az első igazán nagy helyzetet is a DVSC alakította ki, Tisza Tibor jobb oldali szólóját követően tálalt Ferenczi János elé, aki öt méterről a kapu mellé lőtt.

Változatos meccset láthatott a nyíregyházi közönség, a folytatásban is adódtak lehetőségek mindkét csapat előtt. A debreceni Seydi lövését Balogh János vetődve hárította, majd Huszák Tamás a kapu fölé fejelt Bajzát Péter beadásából.

Az első félidő hajrájában még volt három lehetősége a Lokinak: előbb Bódi Ádám lőtt a kapu mellé távoli szabadrúgásból, majd Máté Péter 15 méteres lökete ment a kapu fölé, a 44. percben pedig Bódi egy cselsorozat után keresztbe elgurított a kapu előtt. Félidőben 0–0 állt az eredményjelzőn.

A második félidő 5. percében már gólra váltotta helyzetét a Debrecen! Az első félidőben is igen aktív Bódi jobb oldali beadásából Tisza fejelt a bal felsőbe. 0–1

Ha egy üzlet beindul – az 53. percben már 2–0-ra vezetett a DVSC! Gengeliczki Gergő rossz ütemű becsúszását követően Tisza elesett a tizenhatoson belül, Farkas Ádám játékvezető tizenegyest ítélt, amelyet Bódi értékesített. 0–2

A Nyíregyháza nem omlott össze kétgólos hátrányban, a 65. percben Huszák 25 méteres szabadrúgásából szépíteni tudott. 1–2

A 79. percben Tisza újabb góljával (16 méterről emelt a nyíregyházi kapuba) a Debrecen nemcsak a meccset, hanem alighanem a továbbjutást is eldöntötte. 1–3

A Debrecen 3–1-re győzött Nyíregyházán, amivel óriási lépést tett a továbbjutás felé. A DVSC-nek ötven perc kellett ahhoz, hogy megtörje a hazaiak ellenállását, utána viszont már sima győzelmet aratott.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–DVSC-TEVA
1–3
Nyíregyháza, 2500 néző. V: Farkas Á. (Buzás, Varga G.)
NYÍREGYHÁZA: Balogh J. – Polényi (Kákonyi, 49.), Rubus, Gengeliczki, Jánvári – Sándor I., Ulvicki Mihály – Huszák, Pákolicz, Máté (Molnár M., 86.) – Bajzát (Kis R., 55.)
DVSC-TEVA: Verpecz – Ludánszki (Szakály, a szünetben), Brkovic, Króner, Vadnai – Bódi (Mihelic, 78.), Spitzmüller, Szatmári Cs., Ferenczi J. – Tisza, Seydi (Sidibe, 57.)
Gólszerző: Huszák (65.), ill. Tisza (50., 79.), Bódi (53.)
Forrás: szon.hu

Kanta József szerezte az MTK második gólját (Fotó: Czerkl Gábor)
Kanta József szerezte az MTK második gólját (Fotó: Czerkl Gábor)

MTK–GYŐRI ETO 2–0

Az első említést érdemlő esemény egy sárga lapot érő szabálytalanság volt, Pátkai Mátét figyelmeztette a játékvezető talpalásért, majd a győrieknél Varga Roland, illetve Leandro Martínez, az MTK-nál pedig Bese Barnabás jelentkezett lövéssel, a kapusok mindegyik esetben a helyükön voltak. A 14. percben Lipták Zoltánnak volt egy veszélytelen lövése, aztán Pátkai Máté gólját érvénytelenítették les miatt. Ezzel együtt elmondható, az ETO valamelyest aktívabban kezdte a meccset.

Az MTK Torghelle Sándor révén próbált színt vinni a támadójátékába, a korábbi válogatott csatár lövését előbb Lipták blokkolta, majd Torghelle Lang Ádám mellől lőtt, Lubos Kamenár ölében azonban elhalt a kísérlet.

A 36. percben már a kapuba talált Torghelle! Kanta József ívelésére Kamenár rosszul mozdult ki, így „Air Sanyi, a levegő ura” az ötösön kívülről, az alapvonal közeléből a kapuba fejelhetett. 1–0

A Kanta, Torghelle duó tehát továbbra is nagyon eredményes: a legutóbbi bajnoki fordulóban a Ferencváros ellen mindkét játékos szerzett egy-egy gólt a másik passzából.

A Győr az elsőhöz hasonlóan a második félidőt is aktívabban kezdte, de fölénye nem érett góllá. Talán ezért is döntött úgy Horváth Ferenc, hogy a támadósorban kettőt is cserél: Leandro Martínezt Nemanja Andrics, Rafael Burgost pedig Rudolf Gergely váltotta.

A győri cserék után az MTK jött lendületbe. Torghelle két percen belül két helyzetet is kihagyott (előbb 12 méterről centikkel lőtt fölé, majd távoli kísérletét védte Kamenár), Kanta viszont 18 méteres szabadrúgásból már mesterien csavart a kapuba. 2–0

A mérkőzés hajrájában a Győr már hiába támadott többet, gólt nem szerzett, így 2–0-s vereséget szenvedett.

Forrás: Győri ETO

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

MTK–GYŐRI ETO 2–0
Budapest, Hidegkuti-stadion. V: Erdős (Szalai, Becséri)
MTK: Groppioni – Nagy T., Kálnoki Kis, Rodenbücher, Fejes (Poór, 76.) – Batik, Pölöskei Zs., Kanta J. – Bese (Vass P., a szünetben), Torghelle, Ladányi (Vass Á., 84.)
GYŐRI ETO: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Pátkai, Kronaveter (Kalmár, 66.) – Martínez (Andrics, 57.), Burgos (Rudolf, 59.), Varga R.
Gólszerző: Torghelle (36.), Kanta J. (67.)
Forrás:
eto.hu

A PMFC–ÚJPEST (1–3) MÉRKŐZÉSRŐL ITT OLVASHAT!

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Lombard Pápa–DVTK
2–2
Nyíregyháza (NB II)–DVSC-Teva
1–3
MTK–Győri ETO
2–0
PMFC–Újpest
1–3
VISSZAVÁGÓK
DVSC-Teva–Nyíregyháza (NB II)III. 25., 17.00
Győri ETO–MTK
III. 26., 18.00
DVTK–Lombard Pápa
III. 26., 18.00
Újpest–Pécsi MFC
III. 26., 18.00
NYOLCADDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
November 26. (kedd)
Dunaújváros PASE (NB II)–Debreceni VSC-Teva 1–1
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano–MTK Budapest 0–3
Bp. Honvéd–Pécsi MFC 1–1
November 27. (szerda)
Siófok (NB II)–Lombard Pápa 1–2
Nyíregyháza Spartacus (NB II)–Haladás 0–1
Videoton FC–Diósgyőri VTK 0–0
Kaposvári Rákóczi FC–Győri ETO 1–2
Ferencváros–Újpest FC 0–0
VISSZAVÁGÓK
December 3. (kedd)
Debreceni VSC-Teva–Dunaújváros PASE (NB II) 2–0 Továbbjutott: a DVSC-Teva, 3–1-es összesítéssel
MTK Budapest–Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 1–0 Továbbjutott: az MTK, 4–0-s összesítéssel
December 4. (szerda)
Lombard Pápa–Siófok (NB II) 1–1 Továbbjutott: a Lombard Pápa, 3–2-es összesítéssel
Haladás–Nyíregyháza Spartacus (NB II) 0–2 Továbbjutott: a Nyíregyháza, 2–1-es összesítéssel
Győri ETO–Kaposvári Rákóczi FC 2–1 Továbbjutott: a Győri ETO, 4–2-es összesítéssel
Újpest FC–Ferencváros 1–0 Továbbjutott: az Újpest, 1–0-s összesítéssel
Pécsi MFC–Bp. Honvéd 1–0 Továbbjutott: a PMFC, 2–1-es összesítéssel
Diósgyőri VTK–Videoton FC 1–0 Továbbjutott: a DVTK, 1–0-s összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik