Iksz a Videoton-DVTK MK-rangadón, az ETO Kaposváron nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.27. 18:56
null
A hétvégi bajnoki után a kupában is ikszelt a Vidi és a DVTK – 2–2 után most 0–0 (Fotó: Szabó Miklós)
Nem született hazai győzelem a szerda kora esti labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzéseken: a Videoton–DVTK találkozó 0–0-ra végződött, a Győri ETO 2–1-re győzött a Kaposvári Rákóczi otthonában, míg a Szombathelyi Haladás Nyíregyházán nyert 1–0-ra.

VIDEOTON–DVTK

A DVTK jól kezdett, de hiába jöttek a szabad- és szögletrúgások a Videoton kapuja elé, Calatayud és védelme rendre tisztázni tudott. A helyzetekre a félidő közepéig kellett várni, ekkor Rajics hárította Lupeta szöglet utáni fejesét. A diósgyőriek fél óra után cserélni kényszerültek, Futácsot Barczi váltotta, a cserejátékost Gyepes Gábor egyből „helyrerakta" egy sárga lapot érő szabálytalansággal. A Videoton meddőn támadott, a DVTK pedig Batioja révén elrontott egy jó lehetőséget, majd Gohér veszélyes szabadrúgását úszták meg a hazaiak – a félidő gól nélkül zárult.

A Videoton kettős cserével (Sándor György és Lupeta helyén Vitor Gomes és Zé Luis folytatta) próbálta felpörgetni a játékát, ez annyiban sikerült, hogy mezőny- és labdabirtoklási fölénybe került, helyzetet viszont nem tudott kialakítani. Egészen a 61. percig, amikor Kleinheisler beívelt szabadrúgása után Vitor Gomes fejese kevéssel kerülte el a kaput. A 73. percben Gohér majdnem ünnepelhetett, de szabadrúgása után a kapufa és a léc találkozásáról vágódott ki a labda – centikre volt a DVTK a vezetés megszerzésétől!

A hajrát két Videoton-lehetőség vezette fel, de Zé Luis elől mentettek a diósgyőri védők, Gyepes meg nem találta el a kaput fejesével. A 88. percben Zé Luis, a 90.-ben Brachi dönthetett volna, előbbi kísérletét Rajics bravúrral védte, utóbbi pedig kevéssel tévesztett célt szabadrúgásból, maradt a 0–0.

KAPOSVÁR–GYŐRI ETO

Az első igazán nagy lehetőség a 31. percben alakult ki, Marek Strestík lövését Rusák Edvárd védte, a kipattanót Patrick Mevoungou próbálta az üres kapuba pofozni, ám a hazaiaknak a gólvonalról még sikerült valahogy tisztázni. A szünetben 0–0 állt a kaposvári eredményjelzőn.

A fordulás után 14 percet kellett várni, hogy megtörjön a jég, ekkor Strestík fejesével szerzett a vezetést a Győri ETO. Sőt a 65. minutumban megduplázta előnyét a vendégcsapat, Jánvári Gábor saját kapujába talált.

A 70. percben Albert Ádámot felrúgták a tizenhatoson belül, így tizenegyeshez jutott a Kaposvár, amelyből Oláh Lóránt be is talált, visszahozva a meccsbe a Rákóczit. A hazaiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, ám Lubos Kamenár kapuját már nem tudták bevenni, így az ETO 2–1-es előnyről várhatja a visszavágót.

NYÍREGYHÁZA–HALADÁS

Az osztálykülönbség a 11. percben mutatkozott meg, amikor Ugrai Roland szabadrúgását csak kiütni tudta a Nyíregyháza kapusa, a kipattanóra Halmosi Péter csapott le, és a hálóba fejelte az élvonalbeli Haladás vezető gólját (0–1).

Az első félidő hátralévő részében is inkább a szombathelyiek akarata érvényesült a pályán a haladasfc.nyugat.hu beszámolója szerint, majd a 65. percben jelentős változás jött: Predrag Bosnjak otthagyta a labdát Rózsának egy szabadrúgásnál, ám Solymosi Péter játékvezető sárgát adott a Haladás légiósának időhúzásért, és mivel ez már a második volt, a védő mehetett zuhanyozni.

A Szpari emberelőnyben egyre többet támadott, a 89. percben valóságos tűzijáték alakult ki a vendégek kapujánál, de gól nem született, így a Haladás 1–0-s idegenbeli sikerével kényelmes helyzetből várhatja a visszavágót, ám még nem dőlhet hátra.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
(17.00-s kezdés)

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS (NB II)–HALADÁS 0–1 (0–1)
Nyíregyháza:
Ovszijenko – Patály, Polényi (Kákony, 68.), Gengeliczki, Törtei – Rubus, Minczér, Reznek, Csordás Sz. (Pákolicz, a szünetben) – Sándor I. (Paku, 56.) – Szilágyi P.
Haladás:
Rózsa – Bosnjak, Fehér, Devecseri, Tóth P. – Radó, Szakály A. (Iszlai, a szünetben), Simon Á., Halmosi (Gyurján, a szünetben) – Ugrai, Andorka
Gólszerző:
Halmosi (11.)
Kiállítva:
Bosnjak (65.)
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás:
– Szerettünk volna úgy előnyt kicsikarni, hogy nem kapunk gólt, ám sajnos a meccs elején elaludtunk egy szabadrúgásnál. A második félidei teljesítményünk azonban több, mint dicséretes.
Artner Tamás: – Amikor még tizenegy emberrel voltunk a pályán, legalább három nullára vezethettünk volna. A kiállítás után pedig megtartottuk az eredményt.

VIDEOTON FC–DIÓSGYŐRI VTK 0–0

Videoton: Calatayud – Brachi, Gyepes, Vinícius, Mamadu – Sándor Gy. (V. Gomes, a szünetben), Tóth B. – Kleinheisler, Kovács I., F. Oliveira (Nildo, 74.) – Lupeta (Zé Luis, a szünetben)
DVTK:
Rajics – Eperjesi, Vadász, Kádár, Gohér – Elek Á. – Batioja (Nikházi, 63.), Takács P., Kosztics – Bacsa (Gosztonyi, 81.), Futács (Barczi, 33.)
MESTERMÉRLEG
José Gomes: – Nem vagyok elégedetlen, bár szerettünk volna jó eredményt elérni, és előnnyel utazni a visszavágóra. Voltak ugyan lehetőségeink, de ez a győzelmehez kevésnek bizonyult. Ez az összecsapás minimum száznyolcvan percig tart, és feltétlenül javulnunk kell a helyzetkihasználásban, valamint türelmesebben kell játszanunk, és sokkal többet kell birtokolnunk a labdát.
Tomiszlav Szivics: – Ismét jó mérkőzést játszottunk, sokáig a mi akaratunk érvényesült, de nagyobb probléma Futács Márkó kiesése. Közel voltunk a győzelemhez, kétszer a kapufát is eltaláltuk, és azt játszotta a csapat, amit előzetesen megbeszéltünk. Elégedett vagyok, mert a Videotonnak talán egy komoly helyzete volt.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–GYŐRI ETO 1–2 (0–0)
Kaposvár: Rusák – Okuka, Petrache, Albert, Jánvári – Addo (Lucas, a szünetben), Pavlovic, Thian, Dominic – Oláh L. (Haruna, 87.), Vrucina (Böjte, 67.)
Győri ETO: Kamenár – Wolfe (Dinjar, a szünetben), Kamber, Djordjevics, Lang – Pátkai, Mevoungou – Martínez, Varga R., Andrics (Rudolf, 56.) – Strestík (Lázok, 67.)
Gólszerző: Oláh (70. – 11-esből), ill. Strestík (59.), Jánvári (65. – öngól)
MESTERMÉRLEG
Prukner László: – Hoztuk a szokásos hibáinkat, így a Győr olyan előnyre tett szert, amely nemcsak a mérkőzést, de a továbbjutást is meghatározhatja. Számos lehetőségünket ki kellett volna használni, de ne felejtsük, az ellenfél az aktuális magyar bajnok. A visszavágón saját becsületünkért megteszünk mindent.
Pintér Attila: – Harcos mérkőzés volt, de nem is számítottunk könnyű mérkőzésre, mégis amit elterveztünk meg tudtuk valósítani. Van előnyünk a visszavágóra, mindenképp szeretnénk továbbjutni.


KORÁBBAN
Siófok (NB II)–Lombard Pápa 1–2 (Pál A. 68., ill. Orosz 24., Griffiths 46.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik