Magyar Kupa: kétgólos sikerével nyolc között a DVSC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.03. 18:56
null
Dalibor Volas tett pontot a Dunaújváros elleni párharc végére (Fotó: Mirkó István)
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a címvédő DVSC-Teva hazai pályán Máté Péter és Dalibor Volas góljával 2–0-ra legyőzte a Dunaújváros PASE-t, így 3–1-es összesítéssel bejutott a negyeddöntőbe. Az MTK az idegenbeli 3–0-s győzelme után Kanta József találatával otthon is legyőzte  a Kecskeméti TE-Phoenix Mecanót, így kettős sikerrel jutott a nyolc közé.

 

DVSC–DUNAÚJVÁROS

A haon.hu tudósítása szerint az első nagyobb lehetőség a vendégek előtt adódott, Böőr perdítése után Jakab 20 méterről a kapu mellé lőtt.

Az első negyedóra után a hazaiak kerültek fölénybe, Szakály passza után Kulcsár lövését Milinte még védte, majd Volas lőtt ziccerből 10 méterről a kapu mellé, a 24. percben azonban már megszerezte a vezetést a címvédő: Szakály szabadrúgása után Lázár fejesét a léc ugyan hárította, a kipattanót azonban Máté a léc alá lőtte (1–0).

Az újvárosiak a gól után nem sokkal egyenlíthettek volna, Jakab átadása után Papp 22 méteres lökete viszont, ha nem is sokkal, de fölé szállt, a játékrész hajrájában pedig Kulcsár nagy helyzeténél Milintének kellett résen lennie, hogy ne növekedjen a vendégek hátránya.

A fordulást követően Thiago nem tudott Novakovics mellett a kapuba találni, a túloldalon pedig Volas került kétszer is helyzetbe, lövését szögletre tolta még Milinte, a sarokrúgás után a fejese viszont már a hálóban kötött ki (2–0).

Negyedórával a vége előtt Böőr éles szögből leadott lövése nem jelentett gondot Novakovicsnak, a korábbi debreceni még a 86. percben is próbára tette a hazai kapust, de ezt is hárította Novakovics, így a DVSC végül 2–0-ra nyert, és 3–1-es gólkülönbséggel továbbjutott a nyolc közé.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

Debreceni VSC-Teva–Dunaújváros PASE (NB II) 2–0 (1–0)
Debrecen, Oláh Gábor utcai Stadion. V: Erdős.
Debreceni VSC: Novakovics – Lázár P. (Bernáth, 54.), Máté P., Króner, Korhut – Szécsi, Szakály P., Spitzmüller, Ferenczi J. (Dombi, 61.) – Kulcsár T., Volas (Sidibe, 74.)
Dunaújváros: Milinte – Villám, Farkas V., Burucz, Csehi T. – Lázár Zs., Papp M. – Thiago (Sóron, 77.), Böőr, Godslove (Ato, 77.) – Jakab D. (Kocsis, 72.)
Gólszerző: Máté P. (24.), Volas (67.)
Továbbjutott: a DVSC-Teva 3–1-es gólkülönbséggel

MTK–KECSKEMÉT

Az MTK gyakorlatilag már az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutás kérdését, miután 3–0-ra nyert Kecskeméten, de a visszavágón sem ölbe tett kézzel várták a kék-fehérek a mérkőzés végét, a kecskemetite.hu beszámolója alapján már az első hat percben kétszer is veszélyeztettek, előbb azonban a Gyagyán megpattanó beadást, majd Eppel bal alsó sarokra tartó lövését is védte Verebélyi.

A vendégek Nagy Patrik és Csima ballábas lövéseivel előbb a jobb felsőt, majd a bal alsót tévesztették el kevéssel, majd ismét a hazaiak támadásai következtek, de Eppel fejese sem talált kaput, majd Pölöskei lövését Verebélyi könnyedén védett.

Bő félórányi játék után Csima 17 méteres, ballábas lövése alig kerülte el a bal felsőt, majd egy vendégkontra végén Verebélyi Horváth lövését lábbal hárította. A játékrész hajrájában előbb Kanta szöglete után Eppel fejesét Pekár mentette a gólvonalról, majd Verebélyinek kellett hárítani egy átlövés után, gól így az első 45 perc alatt nem született.

A fordulás után Vass és Eppel lövését is védte a vendégek kapusa, majd az 59. percben Groppioninak kellett nagyot hárítania, Rajczi szöglet utáni fejesénél kipaskolta a labdát a hosszú elől.

A 62. percben aztán megszerezte a vezetést az MTK, Eppel sarkazása után Kanta lőtt 6 méterről a léc alá (1–0).

A kecskemétieknek ekkor már négy gól kellett volna a továbbjutáshoz, azonban még az egy sem jött össze, pedig Póti próbálkozott becsülettel, sőt, a hajrában a hazaiak előtt adódott többször is nagy gólhelyzet, újabb gól azonban már nem esett, így végül az MTK 4–0-s összesítéssel tudta le a nyolcaddöntős párharcát.

MTK Budapest–Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 1–0 (0–0)
Budapest,
Hidegkuti Nándor Stadion. V: Németh Á.
MTK:
Groppioni – Baki, Kelemen, Kálnoki Kis, Fejes – Ladányi (Hajdú Á., a szünetben), Kanta J. (Bese, 69.), Pölöskei Zs. – Horváth Zs. (Vass P., a szünetben), Eppel, Csiki
KTE:
Verebélyi – Póti, Gyagya (Karan, a szünetben), Farkas A., Bene M. – Nagy P., Bulajics – Leo (Csillag, 54.), Pekár, Csima (Vékes, 67.) – Rajczi
Gólszerző:
Kanta (62.)
Továbbjutott:
az MTK 4–0-s gólkülönbséggel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik