Magyar Kupa: gól és gólpassz a volt fradistától, pápai siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.27. 14:51
A Lombard Pápa 2–1-re nyert a Siófok vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének szerda kora délutáni mérkőzésén, így előnyt szerzett a december eleji visszavágóra.

A pápaiak az első félidő derekán szerezték meg a vezetést, Orosz Márk 18 méteres ballábas lövése a kapufáról vágódott a hazai hálóba. Válaszul Pál András kísérletezett, lövését blokkolták a védők.

A szünet után szinte azonnal növelte előnyét a Lombard: Orosz ezúttal előkészítő volt, és a középre adott labdájából Georges Griffiths közelről a hálóba helyezett.

A második félidő közepén Pál a kapufáról kipattanó labdára jó ütemben érkezett, szépített, amivel extra töltést adott a hajrára a siófokiaknak, akiknek, bár akadt helyzetük, másodszor már nem sikerült Szűcs Lajos kapujába juttatniuk a labdát.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Szerda

SIÓFOK (NB II)–LOMBARD PÁPA 1–2 (0–1)
Siófok, 100 néző. V: Németh Á. (Kispál, Huszár)
SIÓFOK: Kiss M. – Pécseli, Tímár, Fehér Zs., Menyhárt – Pál A., Vass M., Peszmeg, Papp M. (Gárdos, 58.) – Bogáti (Fülöp N., 65.) – Dajic (Horváth B., 58.). Vezetőedző: Horváth Károly
PÁPA: Szűcs L. – Nagy T. (Tajthy, a szünetben), Struhár, Rodenbücher (Nagy S., 54.), Présinger – Tóth G., Sekour, Szabó O. – Király B. (Kenesei K., 71.), Griffiths, Orosz. Vezetőedző: Tóth Bálint
Gólszerző: Orosz (0–1) a 24., Griffiths (0–2) a 46., Pál A. (1–2) a 68. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Károly: – A kapushibák befolyásolták az eredményt, sőt meg is pecsételték a sorsunkat, és a vereségünk valószínűleg a továbbjutásunkba kerülhet.
Tóth Bálint: – Az első mérkőzés feladatát teljesítettük, és örömteli, hogy egygólos előnnyel várhatjuk a visszavágót. Csapatom minden dicséretet megérdemel.

A TOVÁBBI PROGRAM
Nyíregyháza Spartacus (NB II)–Haladás 17.00
Videoton FC–Diósgyőri VTK 17.00
Kaposvári Rákóczi FC–Győri ETO 17.00
Ferencváros–Újpest FC 18.00 (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik