Magyar Kupa: lépéselőnyben a Honvéd otthonában ikszelő Pécs

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.26. 19:50
null
Hiába kezdett jobban a Honvéd, végül csak 1–1-re futotta erejéből a Pécs ellen (Fotó: Fuszek Gábor)
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Budapest Honvéd hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Pécsi MFC-vel. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a 74. percben a hazaiak részéről Hidi Patrikot kiállította a játékvezető.

A pmfc.hu beszámolója szerint három vendégszurkoló kísérte el a vendégeket a Honvéd elleni találkozóra, amely nem alakult túl jól a hazaiak fiatal támadója, Holender számára, valamivel az első negyedóra után egy ütközésnél megsérülés, és az ápolást követően sem tudta már folytatni a játékot.

Az első fél óra végén így is megszerezhette volna a vezetést a házigazda, de Vécsei előkészítése után Perea bal alsó irányába tartó lövése a kapufáról kifelé pattant a labda. A játékrész hajrájában ismét Perea került óriási helyzetbe, de ezúttal senkitől sem zavartatva a kapusba lőtte a labdát.

A fordulást követően hamar előnybe került a fővárosi csapat, a Holender helyét átvevő Daud vezette középre a labdát, majd 22 méterről óriási gólt ágyúzott a bal felső sarokba (1–0).

Sokáig nem tartott azonban a hazai öröm, az 59. percben a 16-os előtt történő szabálytalanság után szabadrúgáshoz jutott a pécsi csapat, Mohl pedig a bal felső sarokba tekert (1–1).

A 74. percben még nehezebb helyzetbe került a Honvéd, Hidi szabálytalankodott Kővárival szemben, amelynek következtében megkapta második sárgáját is, így tíz emberrel folytatták a hazaiak.

A hajrában egy Honvéd-sarokrúgás után kontrázhattak a vendégek, Márkvárt passzát követően a becserélt Pölöskey egyedül vitte Kemenesre a labdát, de hosszan tolta meg, így a kapus hárítani tudott, majd Mohl fejelhetett üresen kapura az utolsó percekben – tíz méterről mellé...

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Bp. Honvéd–Pécsi MFC 1–1 (0–0)
Bozsik-stadion. V: Bognár
Budapest Honvéd:
Kemenes – Ikenne-King (Vernes, 82.), Ignjatovics, Lovric, Alcibiade – Vécsei, Hidi, Baráth – Job, Perea (Csábi M., 77.), Holender (Daud, 22.)
Pécsi MFC:
Gőcze – Nagy J., Romic, Fodor, Uzoma – Márkvárt, Horváth A. (Kővári, 55.), Mohl, Deutsch – Wittrédi (Frőhlich, 79.), Grumics (Pölöskey P., 55.)
Gólszerző: Daud (50.), ill. Mohl (59.)
Kiállítva: Hidi (74. – második sárga után)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik