Magyar Kupa: Vasziljevics félig már továbblőtte az Újpestet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.12. 18:00
null
Vasziljevics (jobbra) és az Újpest nem kegyelmezett a PMFC-nek
Három Magyar Kupa-mérkőzést is rendeztek szerda a negyeddöntőből, a PMFC az Újpestet fogadta. A fővárosiaktól Dusan Vasziljevics mesterhármast szerzett, a hazaiaktól a csereként beállt Pölöskey Péter a legvégén szépített, így fél lábbal a következő körben érezheti magát az Újpest.

 

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

PMFC–ÚJPEST 1–3
Pécs, PMFC-stadion, 1800 néző. V: Fábián
Pécs: Gőcze – Fodor F., Balogh B., Romic, Nagy J. – Wittrédi (Rácz F., 75.), Horváth A., Koller, Márkvárt (Kővári, 58.), Szatmári – Perics (Pölöskey P., a szünetben). Vezetőedző: Lőrincz Emil
Újpest:
Balajcza – Ngawa, Heris, Litauszki, Nagy Já. – Balogh Ba., Szankovics, Vasziljevics, Sztaniszavljevics (Lázár, 90.) – Zamostny (Koszovics, 71.), Tshibuabua (Proesmans, 90.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző:
Pölöskey P. (85.), ill. Vasziljevics (65., 73. – 11-esből, 80.)

Két olyan csapat találkozott egymással a Magyar Kupa negyeddöntőjében, amelyik mostanában ritkán tehet közzé jó híreket saját gazdálkodásáról, ám a „krízishelyzetet" teljesen másképpen éli meg. A télen fő támogató nélkül maradt pécsiek ugyanis huszárosan rajtoltak a bajnokságban, míg a lassan már a kizárással fenyegetett Újpesten nem hallani konkrét anyagi gondokról, de itt meg újabb offshore-csontvázak esett ki a szekrényből, és ez radikális lépésekre késztetheti Roderick Duchatelet elnök-tulajdonost.

A mérkőzés pécsi helyzetekkel kezdődött, de Jonathan Heris két közeli lövést is blokkolt, majd Koller Krisztián közvetlen közelről a kapu fölé „vállalt" egy szögletet. A kezdeti rohamokat túlélve egyre magabiztosabban játszottak a vendégek, de a szünetig sem ők, sem a hazaiak nem jutottak helyzetig.

A fordulás után élénkebbé vált a kemény összecsapásokban azért nem szűkölködő mérkőzés, amelyen az Újpest szerzett vezetést Dusan Vasziljevics sorfal alatt elsuhanó szabadrúgásával. 0–1!

Szinte azonnal egyenlíthettek volna a hazaiak, a csereként beálló Pölöskey Péter által kiharcolt büntetőt azonban Koller Krisztián a kapufára rúgta – a másik oldalon viszont Dusan Vasziljevics megmutatta, mikor büntető a büntető, a Balogh Balázs buktatásáért megítélt 11-est ugyanis kegyetlenül felvarrta a bal felsőbe. 0–2!

Az utóbbi duó, no és az elalvó pécsi védelem gondoskodott a 0–3-ról is, a magyar játékos szögletét a szerb öt méterről a kapuba fejelte, mesterhármast érve el. Egy védelmi hibát az Újpest is tartogatott erre a találkozóra, Pölöskey Péter így legalább szépíteni tudott (1–3), de ezt csak sovány vigaszként élték meg a baranyaiak.

Fél lábbal továbbjutott az Újpest a Magyar Kupában.

A másik két szerdai meccsről itt olvashat!

PERCRŐL PERCRE

90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90. perc Nikolas Proesmans
váltja Tshibuabuát, majd Sztaniszavljevicset Lázár Bence.

86. perc Pölöskey Péter
reklamál, sárga.

85. perc SZÉPÍT A PÉCS! Balajcza borzalmasan jön ki egy indításra, Kővári megelőzi, jobbról középre passzol, PÖLÖSKEY PÉTER pedig jobbal az ötös elől az üres kapu közepébe lő.
1–3!

80. perc NULLA HÁROM! Balogh Balázs jobb oldali szögletét Fodor és Koller közül DUSAN VASZILJEVICS az ötös hosszú sarkától a jobb felsőbe fejeli. 0–3!

77. perc Nagy József lerántja a jobbon Baloghot, sárga.

75. perc Rácz Ferenc
váltja közben Wittrédit.

73. perc DUSAN VASZILJEVICS JOBBAL A BAL FELSŐBE BOMBÁZ! 0–2!

72. perc ÚJABB 11-ES! Balogh Béla odacsúszik Balogh Balázsnak, sárga is jár!

71. perc Nebojsa Koszovics
be, Zamostny le.

69. perc
Szatmári lő a bal alsó sarok mellé középtávolról.

67. perc KOLLER JOBBAL A JOBB OLDALI KAPUFÁRA LŐ, LAPOSAN!

66. perc BÜNTETŐ A PÉCSNEK!
Szankovics elhúzza az ötös jobb sarka előtt Pölöskey lábát!

DUSAN VASZILJEVICS JOBBAL A JOBB ALSÓBA LŐ ÚGY, HOGY A LABDA ÁTSUHAN A FELUGRÓ SORFAL ALATT, ÉS GŐCZE IS BELEÉR! 0
–1!

64. perc
Vasziljevicset buktatják a 16-os előtt, a sértett a labda mögött, ÉS VEZET AZ ÚJPEST!

63. perc
Tshibuabua szépen indítja a jobbon Filip Sztaniszavljevicset, akit Nagy még szebben tol el, még szabályosan, Gőcze takarít.

62. perc
Pierre-Yves Ngawa összerúg Pölöskeyvel, nincs sárga, csak szájkarate.

61. perc
Kővári csúnyán elvét egy keresztpasszt a jobbon, bedobás.

60. perc
Gőcze vetődik ki szépen Tshibuabua jobb oldali beadására.

58. perc Kővári Róbert váltja Márkvártot.

56. perc Dusan Vasziljevics
is talpal, neki sárga.

53. perc
Litauszki letalpalja Szatmárit, a sértett bead, felszabadítás, Wittrédi kapura lövi ballal 25-ről, ezt is blokkolják. Korner.

47. perc
Szép hazai támadás, Szatmári lő ballal kapura, Balajcza fogja a labdát a léc alatt.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Pölöskey Péter
folytatja Perics helyett.

A szünetben komoly pirotechnikai bemutatót tartottak a vendégdrukkerek.

45. perc VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ

44. perc Szatmári szépen tálal Perics elé, aki rosszul kezeli le a labdát a 16-oson belül, oda a lehetőség.

39. perc
Balogh Balázs bal oldali beadását Fodor Ferenc kivágja a rövid sarok elől.

36. perc
Wittrédi a sorfalba rúgja a 24 méteres szabadrúgást, közben felépül Nagy is.

35. perc
Tshibuabua felökleli Nagyot, ápolás.

34. perc
Wittrédi 30 méteres, jobblábas szabadrúgását kipaskolja a jobb alsó elől Balajcza Szabolcs.

33. perc
Wittrédi kontrát vezet, Bojan Szankovics lerántja, sárga, jogos.

28. perc
Vasziljevics arcon csapja Nagy Józsefet, majd káromkodva percekig mérgelődik, reklamál, hogy lefújta ezt Fábián Mihály...

27. perc
Szatmári jobb oldali beadását Horváth Adrián a léc fölé fejeli az ötös előteréből.

25. perc
Balogh Balázs lő ballal messze a jobb felső fölé a 16-oson kívülről.

23. perc
Bavon Tshibuabua meghúzza a balt, Danijel Romic utoléri, becsúszva szereli, majd Balogh újabb, ezúttal balról elvégzett szögletét Szatmári Lóránd kivágja az ötös rövid sarka elől.

20. perc Gőcze rossz kirúgása után Zamostny Vasziljevics elé játszik, aki sarkaz a 16-oson belül, a visszafutó Balogh Béla közbelép.

Zamostny anno öt mérkőzésen pályára lépett a PMFC-ben is.

19. perc
Wittrédi kifejeli Balogh jobb oldali kornerét a 11-espont körül, majd Zamostny Balázs lő távolról a bal sarok felé, Gőcze féltérdre ereszkedve véd.

15. perc Milan Perics
sokadik műesése már sárgát ér.

12. perc
Perics harcol ki egy kornert a balon Litauszki Róbert mellett, a beadást Koller Krisztián egy méterről a léc fölé "vállalja". ZICCER!

7. perc
Dusan Vasziljevics legurít, Balogh Balázs pedig ballal a rövid oldalon az oldalhálóba lő.

Közvetett.

6. perc Perics feldobja magát a 16-os és Heris előtt, de nincs sárga, majd Gőcze Gergő megfogja Balogh Béla hazaadását, szabadrúgás balról, 10 méterről, szinte az alapvonaltól.

A pár száz újpesti drukker remek hangulatot teremt.

3. perc Jonathan Heris! Márkvárt Dávid jobb oldali beadása után előbb Wittrédi Dávid hét-, majd Milan Perics ötméteres lövését is blokkolja a kapu előtt a belga légiós!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek tiszta lilában.

Rendkívül szervezetten és bátran, és minél eredményesebben szeretnénk játszani. A legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt, ez plusz lesz majd idegenben. Egy kettő nullával kiegyeznék ebben a pillanatban – jegyezte meg a mérkőzés előtt a hazaiak vezetőedzője, Lőrincz Emil.

Újpesten pár sérültnél azért nagyobb a baj... A Nemzeti Sportnak Visontai Csongor, az Újpest FC jogi képviselője március 8-án nyilatkozott úgy, hogy az előző vezetőség tevékenysége miatt a kft. offshore-cégek hálójába került, és valószínűleg át kell ruháznia indulási jogát. BŐVEBBEN ERRŐL ITT!

JÖTTEK-MENTEK!
A Pécstől az Újpesthez

2010, Zamostny Balázs
2007, Gulyás Máté
2004, Gaál Miklós
1996, Fehér Csaba
1996, Kovács Zoltán
1975, Tóth József
1964, Dunai Antal
Az Újpesttől a Pécshez
2009, Gulyás Máté
2007, Nagy Olivér
2007, Gulyás Máté, kölcsönbe
2004, Bergmann Balázs
2003, Pest Krisztián

A hazaiaktól Mohl Dávid és Fröhlich Roland (ideggyulladás) maródi. A lila-fehérektől Jarmo Ahjupera (ülőideg-gyulladás), Chema Antón (combizomszakadás), Bojan Mihajlovic (térdműtét után), Molnár Sándor (keresztszalag-szakadás is sérült.

Az összeállítást illetően némiképpen kényszerhelyzetben lévő újpesti tréner, Nebojsa Vignjevics így is bátor taktikával készül ma estére. „A legnagyobb problémánk jelenleg az, hogy Asmir Suljic és Simon Krisztián mellett eltiltás miatt Kabát Péter sem léphet pályára. Hiszek a többiekben is, képesek megoldani a meccset, de így azért változtatnunk kell támadásban, mert a két szélső gyorsaságára most sem tudok számítani. Az első két bajnokin problémánk volt a helyzetkialakítással, ebben fejlődnünk kell, ahogyan labdabirtoklásban is előre kell lépnünk. A Pécs nagyon veszélyes csapat, a Győr túl sok helyet és időt adott neki, ez pedig végzetes volt. Agresszívan kell játszanunk, nyomás alatt kell tartanunk az ellenfelet, főleg a középpályásaikat, mert középről indulva sok gondot okozhatnak ellenkező esetben” – nyilatkozta a vezetőedző az ujpestfc.hu kluboldalnak.

A Pécs lényegesen markánsabb bajnoki teljesítménnyel jelentkezett eddig: otthon nem egy kiesőjelölttel, hanem az egyik bajnokaspiránssal (1–1 a Videotonnal) játszott döntetlent, majd a legutóbbi forduló meglepetését szolgáltatva Győrben ütötte ki (5–2) a címvédő ETO-t.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A PMFC-ÚJPEST MAGYAR KUPA-NEGYEDDÖNTŐ ELSŐ MÉRKŐZÉSÉNEK ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik