HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.02.10 16:48 Frissítve: 2016.02.10 17:28

685 milliós távozó; Egervári a fedélzeten; sérült erősítés

A labdarúgó NB I hétvégi, tavaszi rajtját négyrészes sorozattal vezetjük fel. A második részben az őszi csapatán keveset változtató Honvéddal, az Egervári Sándor személyében új vezetőedzővel készülő Diósgyőrrel és a Balogh Norbert távozása ellenére is támadók garmadáját felvonultató Debrecennel foglalkozunk.

HIRDETÉS
Egervári Sándor, a DVTK új vezetőedzője (Fotó: dvtk.eu)


SÉRÜLT ERŐSÍTÉS, HIÁNYZÓ BALHÁTVÉD – BUDAPEST HONVÉD

Nyugalomban készülhetett Marco Rossi vezetőedző csapata a tavaszi szezonra, hiszen az ősszel sikerült annyi pontot gyűjteniük a kispestieknek, hogy biztos távolságból figyeljék a kieső helyekhez közeli együtteseket. Már-már megszokás, hogy a Honvéd nem utazik külföldi edzőtáborba, Kemenes Szabolcsék idén sem mentek melegebb helyre.

 
Korcsmár, az exliverpooli és az új Kluivert is az NB I-ért küzd NB I-es felvezetés I.

„Azért nem utazunk el edzőtáborba, mert nincs rá pénzünk, ezzel kapcsolatban nem lesz változás" – nyilatkozta a Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway a klub hivatalos oldalának.

Bár a Honvéd továbbra sem tartozik a leggazdagabb klubok közé, a kispestiek a lehetőségekhez mérten ezúttal is próbálták költséghatékonyan, elsősorban ingyen igazolható játékosokkal megerősíteni a keretet.

Érkezett a támadósorba a másodosztályú Dunaújvárostól Eppel Márton és a kongói Dark Kadima Kabangu. Kérdéses, utóbbi milyen játékerőt képvisel, ráadásul ő csak néhány mérkőzés múlva lesz bevethető, ugyanis a felkészülés során megsérült, és már a szerződését is sérülten írta alá.

A csapatkapitány Kemenes Szabolcs szerződése a nyáron lejár, a klub egyelőre nem hosszabbított vele, így a januárban érkező ukrajnai kapus, Nagy Sándor hosszú távon is megoldást jelenthet a poszton. A vezetőség még profi szerződést kötött négy fiatal akadémistával is, ám az egyik hiányposztra nem érkezett játékos. A Honvéd szeretett volna bal oldali védőt igazolni, érkeztek is próbajátékosok (a Fradiban is megforduló Sváb Dániel és a korábban Liverpoolban is pallérozódó, MTK-s Hajdú Ádám), de egyiküket sem szerződtette a klub.

„Továbbra is keresünk balhátvédet, de nem vagyok optimista” – nyilatkozta Hemingway.

Külföldi edzőtábor ide vagy oda, a Honvéd felkészülése sikeresnek mondható, hiszen mind a nyolc mérkőzését megnyerte. Ez még akkor is figyelemre méltó, ha többnyire alacsonyabb osztályú csapatok ellen tették mindezt. Az első mérkőzést hazai pályán a Haladással kell megvívniuk a kispestieknek, majd Diósgyőrbe utaznak, aztán két hazai meccs következik, a Fradi és a Vasas ellen. Ha jól sikerül a rajt, akkor a tabella első felét, a legjobb hat közé kerülést is megcélozhatja a csapat.

„EZ LESZ MAGYARORSZÁGI KARRIEREM LEGRÖVIDEBB ALAPOZÁS”


A BUDAPEST HONVÉD TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 4.
Külföldi edzőtábor:

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK 
Január 13.: Bp. Honvéd–Tatabánya 5–2 (Baráth, Youla, Kovács D., Eppel, Vernes)
Január 16.: Paksi FC–Bp. Honvéd 1–3 (Kamber, Vernes – 11-esből, Constantinescu)
Január 20.: Bp. Honvéd–Bp. Honvéd-MFA 3–0 (Youla 2, Eppel)
Január 23.: Bp. Honvéd–Siófok 4–0 (Vasziljevics 2, Holender, Nagy G.)
Január 27.: Bp. Honvéd–III. Kerületi TVE 4–2 (Kovács D. 2, Holender, Kamber)
Január 30.: Bp. Honvéd–Szigetszentmiklós 3–1 (Youla, Holender – 11-esből, Jelena)
Február 3.: Bp. Honvéd–Szeged 2011 1–0 (Jelena)
Február 6.: Bp. Honvéd–Sopron 4–1 (Jelena, Youla, Kamber, Ikenne-King)

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Eppel Márton (Dunaújváros PASE), Dark Kadima Kabangu (Kongói DK-beli, FC Saint Éloi Lupopo – Kongói DK, szabadon igazolhatóként), Nagy Sándor Árpád (ukrajnai, FC Bihor Oradea – Románia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Dan-Marius Constantinescu (román, Törökbálint), Kapacina Valér (Soroksár), Raul Palmes (román, Törökbálint)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Gergényi Bence (profi szerződést kapott), Lukács Dániel (profi szerződést kapott), Pisont Patrik (profi szerződést kapott)
Kiszemeltek:
Távozók: Dékány Péter, Délczeg Gergely (Kisvárda), Fejes János (Soroksár), Ihrig-Farkas Sebestyén, Kapacina Valér (Soproni VSE), Kristi Marku (albán, Flamurtari Vlorë – Albánia), Szemerédi Norbert (Dorog)
Kölcsönbe távozók: Lőrinczy Attila (Szolnoki MÁV), Tóth Barnabás (Vác), Vajda Dániel (Szigetszentmiklós) 
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

VÁLOGATOTT RUTIN ÉRKEZETT A KISPADRA ÉS A KÖZÉPPÁLYÁRA IS A DIÓSGYŐRNÉL

A miskolci klub háza táján a legfontosabb változás a szakmai stábban történt, hiszen fél év munka után Bekő Balázst a korábbi magyar válogatott szövetségi kapitányt, Egervári Sándor váltotta a kispadon (a segítője Pisont István lesz). A legutóbb szövetségi kapitányként dolgozó Egervári bő két év után tér vissza a honi labdarúgás vérkeringésébe, és a DVTK-nál több, a válogatottból ismerős arccal – mint például Lipták Zoltánnal, Koman Vladimirrel és Elek Ákossal – is együtt dolgozhat.

 
Téli NB I-es átigazolásfigyelő csapatonkénti bontásban
NB II-es átigazolásfigyelő
A legfrissebb átigazolási hírek
Felkészülési körkép

Az új edző érkezése ellenére a játékoskeretben nem történtek nagy változások. Az érkezőknél egyetlen játékos nevét jegyezhettük fel, ő a Csangcsun Jatajtól hazatérő Elek Ákos. A 27 éves középpályás 2012 és 2015 között már szerepelt a diósgyőrieknél, valamint az új vezetőedzőt is jól ismeri a válogatottból, így elsősorban az Európa-bajnokság előtti biztos játéklehetőséget szem előtt tartva választotta a DVTK-t.

A DVSC-hez távozott viszont a szabadkai születésű csatár, Takács Tamás, aki a 2015–2016-os szezonban 12 mérkőzésen kapott játéklehetőséget, kezdőként azonban csupán egyszer lépett pályára, gólt pedig nem szerzett. Továbbá fontos változás a diósgyőri keretben, hogy Egervári nem számít az együttes két korábbi alapembere, a bosnyák hátvéd, Senad Husic és a szerb csatár, Miroszlav Grumics szolgálataira. Az ő pótlásukra tehát új játékos még nem érkezett, kérdés, hogy ez a helyzet változik-e még, ha nem, akkor egy-két sérülés vagy eltiltás következtében meglehetősen szűkössé válhat a keret.

A Diósgyőr a felkészülési mérkőzések során a bajnoksághoz hasonlóan felemás teljesítményt nyújtott. A miskolci alakulat két-két hazai edzőmérkőzéssel foglalta keretbe törökországi edzőtáborát. Kezdésként a szlovák másodosztályú Lokomotiva Kosice, majd a szintén második ligás Budaörs ellen nyert 2–0-ra a DVTK. Ezután két beleki és egy antalyai találkozó következett, ezeken azonban nem termett sok babér Egervári Sándor együttesének. Az azeri FK Qarabagtól elszenvedett kiütéses, 4–0-s vereséget követően két sok gólt hozó, minimális különbségű vesztes összecsapás következett az osztrák Admira Wacker (2–3) és a macedón Rabotnicski Szkopje (4–5) ellen.

Koman Vladimirék a felkészülés elejéhez hasonlóan két másodosztályú csapatot is legyőztek az edzőtáborozást követően. Előbb a Pintér Attila irányította Mezőkövesdet gyűrték le (1–0), majd a román Olimpia Satu Mare ellen nyertek 2–1-re. A felkészülési találkozók azt mutatják, hogy támadásban nincs gond a borsodiaknál, a védekezésben azonban lesz még mit csiszolnia az új szakmai stábnak.

A Diósgyőr szombat délután a négypontos hátrányban lévő és már kieső helyen álló Puskás Akadémia vendégeként kezdi meg a tavaszi szezont.

AZ NSO TV IS OTT VOLT EGERVÁRI SÁNDOR ELSŐ EDZÉSÉN

A DVTK TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 5.
Külföldi edzőtábor: Törökország (Belek), január 18–28.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 13.: DVTK–Lokomotiva Kosice (Kassa; szlovák II.) 2–0 (Barczi, Takács T.)
Január 16.: Budaörs–DVTK 0–2 (Bacsa, Koman)
Január 20.: Belek: FK Qarabag (azeri)–DVTK 4–0
Január 23., Belek: Admira Wacker (osztrák)–DVTK 3–2 (Nikházi, Novothny)
Január 26., Antalya: Rabotnicski Szkopje (macedón)–DVTK 5–4 (Novothny 3, Elek)
Január 30.: DVTK–Mezőkövesd Zsóry 1–0 (Kovács G.)
Február 6.: DVTK–Olimpia Satu Mare (Szatmárnémeti; román II.) 2–1 (Elek, Bacsa)

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Elek Ákos (Csangcsun Jataj – Kína)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Nagy Dominik (FTC)
Távozók: Bősz Levente, Takács Tamás (szerbiai, DVSC)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Miroszlav Grumics (szerb, érdeklődnek iránta: Újpest), Senad Husic (bosnyák)

 

BALOGH ELMENT, DE TÁMADÓ VAN BŐVEN – DVSC-TEVA

A Honvédhoz hasonlóan itthon készülő DVSC-től a télen hazai rekordnak számító 2.2 millió euróért (685 millió forint) cserébe az olasz Palermóhoz igazolt Balogh Norbert, míg az ugyancsak támadó, holland Geoffrey Castillion a Puskás Akadémiához került kölcsönbe, de azt ezzel együtt sem mondhatjuk, hogy a Loki egyértelműen gyengült volna. A magyar U-válogatott csatárt biztosan szívesen látná a csapatban tavasszal is Kondás Elemér vezetőedző, de az érkezési oldalon szereplő Ognjen Djelmic, Holman Dávid, Takács Tamás trió így is elegendő variációs lehetőséget biztosít a középpályán, illetve a támadószekcióban a szakembernek. Velük együtt 13 játékos áll a rendelkezésére, akiket a támadójátékban bevethet a Debrecen.

Kérdés, a mennyiség párosul-e minőséggel. Igaz, hogy ősszel a Loki szerezte az NB I-ben a második legtöbb gólt (a Fradi után), 28-at, köszönhetően például a Békéscsaba elleni 7–0-s sikernek, viszont Tisza Tiborék öt bajnokin egyszer sem találtak a kapuba, ami soknak tűnik egy dobogóra igyekvő csapattól.

A felkészülési időszakban egy meccsen fordult elő, hogy nem szerzett gólt a DVSC, a Zemplín Mihalovcétól (Nagymihály) elszenvedett 2–0-s hazai vereség alkalmával. A debreceniek edzőmeccseiből azonban nagyon nehéz következtetéseket levonni, mert egy nap általában két összecsapás szerepelt a programban, és nem mindegyik találkozón küldte a pályára a legjobb csapatát Kondás Elemér. A nagymihályiakat ugyanaznap 2–0-ra meg is verte a Debrecen, ahogy például a Videotonnal szemben is egy vereség és egy győzelem volt a mérlege.

Igazi értékmérőnek a listavezető FTC elleni múlt heti, debreceni találkozót tekinthetjük, amelyen a kulcsembereit szinte kivétel nélkül bevetette a hazai csapat, de így is 3–2-es vereséget szenvedett. Tavaly nyár óta, a felkészülési meccsekkel együtt összesen négyszer találkozott a Fradival a DVSC,  háromszor Debrecenben, de mind a négy meccsen vereséget szenvedett, úgy, hogy 11 gólt kapott, miközben csak kettőt szerzett.

Ha csak ebből indulunk ki, akkor nem biztos, hogy sokkal jobb lett a DVSC a téli szünet alatt, ám a Magyar Kupában a Nyíregyháza otthonában kedden elért 2–1-es győzelem önbizalmat adhat a csapatnak a tavaszi folytatás előtt. A piros-fehérek az első négy fordulóban háromszor játszanak otthon. Ha a Vasas, Paks, Puskás Akadémia trió ellen nyerni tudnak, könnyedén a dobogóra is felléphetnek, hiszen csak két pont választja el őket a 3. helyen telelő Videotontól, a 2. Újpesttől pedig három – a tavaszi 2. fordulóban a liláknál vendégszerepelnek.

A DVSC-TEVA TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 4.
Külföldi edzőtábor:
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 16.: DVSC–Gaz Metan Medias (Medgyes; román II.) 1–1 (Szatmári)
Január 16.: DVSC–Gaz Metan Medias (Medgyes; román II.) 3–2 (Szakály, Bódi, Kulcsár)
Január 23.: DVSC–Zemplín Michalovce (Nagymihály; szlovák) 2–0 (Holman, Horváth Zs.)
Január 23.: DVSC–Zemplín Michalovce (Nagymihály; szlovák) 0–2
Január 30.: Videoton–DVSC 3–1 (Tisza)
Január 30.: Videoton–DVSC 1–2 (Horváth Zs., Bódi)
Február 4.: DVSC–FTC 2–3 (Horváth Zs, Brkovics)
Február 9., MK-negyeddöntő, 1. mérkőzés: Nyíregyháza–DVSC 1–2 (Brkovics, Ferenczi J.)

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVSC-NÉL
Érkezők: Ognjen Djelmic (boszniai, Zeljeznicar – Bosznia-Hercegovina, szabadon igazolhatóként), Holman Dávid (FTC, az ősszel kölcsönben Lech Poznan – Lengyelország), Takács Tamás (szerbiai, DVTK)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Kertész Tamás (Békéscsaba), ifj. Sándor Tamás (Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek:
Távozók: Balogh Norbert (US Palermo – Olaszország), Szécsi Márk (Nyíregyháza), Zsidai László (Puskás AFC)
Kölcsönbe távozók: Geoffrey Castillion (holland, Puskás AFC), Sós Bence (Mezőkövesd), Szilvási Péter (Mezőkövesd)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

20. FORDULÓ
Időpont  Mérkőzés
Február 13., szombat
15.30 Puskás Akadémia–DVTK
15.30
Honvéd–Haladás
15.30 MTK–Paks
15.30 Békéscsaba–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
15.30 DVSC–Vasas
18.00Újpest–Videoton (Tv: M4 Sport)
AZ ÁLLÁS
  1. Ferencvárosi TC 19 16 1 2 41–  8 +33  49
  2. Újpest FC 19 8 7 4 27–19   +8  31
  3. Videoton FC 19 10 9 22–19   +3  30
  4. Paksi FC 19 8 6 5 24–19   +5  30
  5. MTK Budapest 19 8 5 6 24–20   +4  29
  6. Szombathelyi Haladás 19 7 8 4 17–19   –2  29
  7. Debreceni VSC-Teva 19 7 7 5 28–22   +6  28
  8. Budapest Honvéd 19 6 6 7 24–24     0 24
  9. Diósgyőri VTK 19 5 5 9 20–30 –10  20
10. Vasas FC 19 5 1 13 19–31 –12  16
11. Puskás Akadémia FC 19 3 7 9 23–31   –8  16
12. Békéscsaba Előre 19 3 3 13 17–44 –27  12
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.17 00:18:15

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. Ma 15 esztendeje, 2003. június 17-én 58 éves korában halt meg a legendás televíziós sportriporter, Knézy Jenő.

2018.06.16 10:25:45

Labdarúgó NB I SZÖVEG: PIETSCH TIBOR, FOTÓ: TÖRÖK ATTILA

„Kipihentem magam, feltöltődtem. Indulnék már a csatába! Május elsején volt egy éve, hogy eljöttem Mezőkövesdről.”

2018.06.12 16:01:54

Labdarúgó NB I P. K.

Íme, olvasóink válogatottja, őket is a Honvéd olasz csatárának játéka győzte meg leginkább.

2018.06.12 22:30:41

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL Ő az, aki a mintegy harminc esztendő alatt Magyarországon megforduló sok-sok megélhetési légiós kevés ellenpontjának egyikeként tényleg hasznára van nemcsak klubjának, hanem egész labdarúgásunknak.

2018.06.07 09:38:09

Labdarúgó NB I MAROSI GERGELY, PÓR KÁROLY

Ferencvárosi „vereségrekord” • Aranyérmes légiós testvérpárok • Boldogító igen és kiesés.

HIRDETÉS
HIRDETÉS