Felkészülés: a Honvéd négyszer köszönt be, Kenesei kétszer

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.27. 13:58
A labdarúgó NB I rajtjára készülő Bp. Honvéd 4–2-re legyőzte a harmadosztályú III. Kerületi TVE-t a két csapat szerda kora délutáni felkészülési mérkőzésén.

A Bp. Honvéd Facebook-oldalának beszámolója szerint Holender Filip szép ellentámadás végén szerezte meg a vezetést a 10. percben. Az óbudaiak friss szerzeménye, a Vasastól igazolt Kenesei Krisztián szabadrúgásból egyenlített, ám a szünetben már megint a Honvéd vezetett: Holender átadásából Djordje Kamber talált be.

A második félidőre kifutó Honvédban a fiatal Kovács Dániel két gólt szerzett, és megduplázta szerdai termését az ellenfél örökifjú támadója, Kenesei is. Negyedik góljuknál a hazaiak már eggyel kevesebben voltak, mert az utolsó emberként szabálytalankodó Raul Palmes korábban piros lapot kapott – Kenesei az akkor megítélt szabadrúgásból érte el második találatát.

Kemenes Szabolcs belázasodott, Dark Kamangu Kadima comb-, Eppel Márton térd-, Horváth András sarok-, Vernes Richárd bokasérülés miatt nem léphetett pályára Marco Rossi csapatában.

Gondot okozott, hogy Kenesei első szabadrúgásgóljánál Nagy Sándor nekiesett a kapufának. A kapust percekig ápolni kellett, és bár visszatért a pályára, a 32. percben le kellett cserélni, mert rosszul érezte magát. A klub később jelezte: a sérülés nem súlyos, a kapus a héten pihen, de hétfőn folytathatja a munkát.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

BP. HONVÉD–III. KERÜLETI TVE 4–2 (2–1)
Bozsik-stadion, műfüves edzőpálya, 100
néző. V: Kovács J. Z.
BP. HONVÉD. 1. félidő:
Nagy S. (Vereckei, 32.) – Botka, Lovric, Ignjatovics, Baráth, Szilágyi L. – Nagy G., Kamber, Hidi – Holender, Youla. 2. félidő: Vereckei – Fehér, Palmes, Bobál D. – Ikenne-King, Vasziljevics, Gazdag, Kovács D., Erdős – Constantinescu, Prosser
Gólszerző:
Kovács D. (52., 81.), Holender (9.), Kamber (41.), ill. Kenesei K. (14., 55.)
Kiállítva:
Palmes (54.)

A BUDAPEST HONVÉD TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 4.
Külföldi edzőtábor:

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 13.: Bp. Honvéd–Tatabánya 5–2 (Baráth, Youla, Kovács D., Eppel, Vernes)
Január 16.: Paksi FC–Bp. Honvéd 1–3 (Kamber, Vernes – 11-esből, Constantinescu)
Január 20.:Bp. Honvéd–Bp. Honvéd-MFA 3–0 (Youla 2, Eppel)
Január 23.: Bp. Honvéd–Siófok 4–0 (Vasziljevics 2, Holender, Nagy G.)
Január 27.: Bp. Honvéd–III. Kerületi TVE 4–2 (Kovács D. 2, Holender, Kamber)
Január 30., 13.00: Bp. Honvéd–Szigetszentmiklós
Február 6., 13.00: Bp. Honvéd–Sopron

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik