A 94. percben, emberelőnyben nyert Nyíregyházán a Loki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.09. 17:50
null
A Loki a hajrában nyerte meg a mérkőzést (Fotó: Veres Viktor)
Kedden Magyarországon is megkezdődött a futballtavasz: a DVSC-Teva 2–1-re nyert a Nyíregyháza otthonában a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS (NB III)–DVSC-TEVA 1–2 (1–1)
Nyíregyháza
, Városi Stadion, 2116 néző. V: Bognár T.
NYÍREGYHÁZA:
Ovszijenko – Törtei, Rubus, Szalai V., Farkas – Rezes (Rakovics, 76.), Abdouraman, Ramos, Zofcák (Harsányi, a szünetben) – Szécsi, Pölöskey. Vezetőedző: Balogh László (az eltiltott Mátyus János helyett)
DVSC:
Radosevic – Lázár, Szatmári, Brkovics, Korhut – Jovanovic, Holman (Bódi, 70.), Szakály, Horváth Zs. – Kulcsár (Tisza, a szünetben), Coulibaly (Ferenczi, 79.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Rezes (25.), ill. Brkovics (37.), Ferenczi J. (94.)
Kiállítva: Rubus (80.)
A visszavágót március 2-án rendezik.

Maradjunk annyiban, hogy az ordas közhelyek közül az „idény eleji forma" szakkifejezést hallhattuk leggyakrabban az első 2016-os Szpari–Loki örökrangadó első félidejében, és főleg a vendégeket elkísérő szurkolók lehettek elégedetlenek – hiszen mégiscsak egy NB III-as csapathoz látogatott a Debrecen.

Amely a 25. percben hátrányba került, egy hatalmas védelmi hibát a Pölöskey Péter, Rezes László kettős torolt meg góllal, 1–0: mint közvetítésünkben is olvashatják alant, akadt bőven exdebreceni a hazai keretben, az első gólt összehozó két támadó is megfordult egykoron Kondás Elemér csapatában.

Rezes a fordulás után kihagyott egy hatalmas helyzetet, és már csak azért is bosszankodhatott, mert ekkor már 1–1-et mutatott a nyíregyházi stadion eredményjelzője, egy szöglet után Dusan Brkovics fejelt az ötösről a bal alsóba.

Az első félidő igencsak unalmas futballal ért véget, a második elején azonban rájöttek a felek, hogy itt mégiscsak rangadóról beszélünk, így aztán egyre keményebb belemenéseket láthattunk – az idény eleji forma mellett.

A debütálók (Szalai Vilmos, Harsányi Zoltán, illetve Holman Dávid) közül senki sem villogott, a hajrára viszont felélénkült a hangulat, amikor Rubus Tamás teljesen fölöslegesen kiállíttatta magát. A kispadtól eltiltott Mátyus János legott mobilt ragadott (vajh kit hívhatott?), és nem állt vissza bekkelni a Szpari, pedig kétszer is ziccerbe kerültek a vendégek.

Akik a 94. percben meg is nyerték a keleti derbit: a végig igen aktív Lázár Pál beadása után a csereként beálló Ferenczi János harmadik helyzetét már nem rontotta el. 1–2, fél lábbal a legjobb négy között a Loki.


PERCRŐL PERCRE

94. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

94. PERC NYERT A LOKI! FERENCZI JÁNOS három lépésről ballal a jobb sarokba lövi Lázár jobb oldali beadását. 1–2!

Négy perc a ráadás.

88. perc
Brkovics ment Pölöskey elől a 16-oson belül nagy csatában.

86. perc
Szakály remek passza után Ferenczi ziccerben, de Ovszijenko kivetődik elé és hárítja a 14 méteres lövést bal lábbal!

85. perc HELYZET!
Szatmári jobb oldali beívelését Ferenczi az ötös bal sarka elől is passzolja, a túlsó alsó előtt Horváth lemarad a labdáról.

83. perc Ferenczi fejel a kapu mellé Jovanovic beadása után, majd Szécsi lő jobbal a jobb alsó mellé 19-ről.

80. perc Rubus Tamás megkapja második sárgáját Ferenczi fölösleges felrúgásáért.

79. perc
Lázár lő jobbal nem sokkal a léc fölé 20-ról.

79. perc Ferenczi János váltja Coulibalyt.

76. perc Szavko Rakovics be, Rezes le.

76. perc Bódi jobb oldali beadását az ötösről Lázár az égbe fejeli!

72. perc
Pölöskey passzát Szécsi ballal a jobb felső mellé vágja 25-ről.

70. perc Bódi Ádám be, Holman le.

67. perc Rubus Tamás
akasztja a kapu felé vágtató Horváthot, szabadrúgás. Lehetett volna piros is! Tisza jobbal 17-ról a jobb felső fölé teker.

66. perc Szakály Péter
fellöki Ramost a régi szép idők ellenére, sárga ez is.

64. perc
Harsányi Szécsi elé passzol, aki jobbal kissé jobbról a rövid sarok mellé lő estében, 13-ról. Jócskán.

62. perc
Ovszijenko kikapja a bal sarok elől Tisza félmagas, 35 méteres szabadrúgását.

61. perc Törtei Tamás
felrúgja a nekiiramodó Coulibalyt, sárga ez is, jogos.

56. perc Törtei szabadrúgása után Harsányi fejesét blokkolja Coulibaly, Rezes meg nem találja el a labdát az ötösön...

53. perc Harsányi Zoltán kap sárgát Korhut felvágásáért. Tisza ívelése a kapusé lesz.

50. perc Hűha! Egy ártatlan hazaadást Ovszijenko rárúg az elévetődő Szakályra, de megússza a kapus, ketrece mellé csorog a labda.

46. PERC FOLYTATJUK!

45. perc Zofcákot a Szpariban most debütáló Harsányi Zoltán, az első félidőben labdába is alig érő Kulcsárt Tisza Tibor váltja.

Korábban Müller Zsolt, Szatmári Csaba, Téglási Gábor, Bücs Zsolt, Aco Sztojkov, Madar Csaba, Virág Aladár, Igor Bogdanovics, Balogh János, L'Imam Seydi, Nagy Zoltán, Eugene Salami, Spitzmüller István, Kovács Ádám, Csorba Szabolcs, Vinicius és Huszák Tamás is magára húzhatta mindkét klub mezét.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc A szünetet várja már mindkét csapat...

37. perc EGYENLŐ! A bal oldali Szakály-szöglet után DUSAN BRKOVICS az ötösről a bal alsóba fejel. Ovszijenko még beleért, de bent a labda a kapuban: 1–1!

37. perc
Ovszijenko kikapja a jobb felső elől Korhut 12 méteres, ballábas lövését.

35. perc
Szécsi szabadrúgását Pölöskey 13-ról feladja Radosevicnek.

33. perc Szécsi Pölöskey passza után nagyot esik a 16-oson belül, Szatmári mellett. Tovább, jó döntés, majd Coulibaly orra előtt éppen csak elsuhan Holman keresztlabdája.

31. perc Rubus kétszer is szereli a balon Horváthot.

Rezesnek ez a második meccse a Loki ellen, és első gólja korábbi kenyéradója ellen. Kondással pedig továbbra sincs kibékülve a hazai B-közép.

Brkovics és Szatmári nem állt a helyzet magaslatán a gól előtt.

25. perc VEZET A SZPARI! Nem figyel Radosevic, Farkas-bedobás jobbról, két védő egymást löki, Pölöskey REZES LÁSZLÓ elé passzol mellel, aki a ballal az ötös bal sarka elől a rövid felsőbe lő, gondolkodás nélkül. 1–0!

24. perc Szakály ad borzalmas passzt a jobbon Coulibalynak, bedobás.

23. perc
Holman kornere a kapusé, a kontrát Lázár lefüleli.

20. perc
2116 a hivatalos nézőszám, jó százan vannak a vendégek.

18. perc
Pölöskeybe nagyot rúg a balon Szatmári, szabadrúgás, Törtei adja be, de Radosevic figyel.

13. perc
Ovszijenko nem éri el Horváth balos beadását, de nincs érkező a hosszú saroknál.

Ramos is egykori DVSC-s, mint Szécsi, Ramos, Rezes és Pölöskey.

10. perc
Szakály emelése Ovszijenkóé, majd Ramos 15 méteres lövését kivágja az ötös sarkáról Brkovics.

7. perc
Hazai korner, majd pontatlan távoli Rezes-lövés. Rezes szintén egykori debreceni.

3. perc
Korhut beadását Szakály elé teszi mellel meglepő módon az ötösön álló Rubus, de a vendégjátékos a bal sarok elől egy méterről jobbal a kapu fölé lő, mert megijed a kivetődő kapustól.

2. perc
Zofcák nagyot rúg Szakályba, szabadrúgás 32 méterről.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak vörös-kék mezben és kék nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.

A hazaiaktól Kosztics és Szokol sérült, a vendégektől Takács nem bevethető még, Ognjen Djelmic játékengedélye pedig még nem érkezett meg.

A nyíregyháziak már most beállították eddigi legjobb kupaszereplésüket, hiszen 1980, 1999 és 2014 után jutottak újra a legjobb nyolc közé. Hogy ezt a DVSC is elmondhassa magáról, ahhoz a jelenlegivel együtt két párharcot és majd a döntőt is meg kell nyernie. Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője mindenesetre biztosra ment, és a Szpari pénteki, Szolnok elleni edzőmeccsén (0–1) személyesen térképezte fel a rivális játékát, nehogy valamilyen kellemetlen meglepetés érje.

„Egy évvel ezelőtt a hasfalsérülésem miatt kellett visszatérnem Nyíregyházáról Debrecenbe, akkor kölcsönjátékosként szerepeltem a Szpariban, most pedig úgy alakult, hogy végleg a klub játékosa lettem – mondta a korábbi korosztályos válogatott szélső, Szécsi Márk, aki két és fél évre szóló szerződést írt alá. – Tudom, hogy jó helyre kerültem, hiszen tapasztalatból is mondhatom, profik a körülmények Nyíregyházán. Ez a csapat nem NB III-as, jóval magasabb szintű. Különleges lesz számomra az idei első tétmeccs, hiszen a nevelőklubom ellen lépek pályára, de megpróbálom függetleníteni magam attól, hogy korábbi csapattársaimmal nézek farkasszemet.”

„A Nyíregyháza ellen mindig óriási presztízsértéke van a győzelemnek, ez még inkább igaz most, amikor kupaelődöntőt ér a továbbjutás – replikázott szintén az mlsz.hu-n Szakály Péter, a debreceniek csapatkapitánya. – Számunkra a kupa és a bajnokság egyformán fontos, nem titkolt célunk ugyanis az, hogy elérjük az Európa-liga selejtezőjét, és mindkét sorozaton keresztül vezethet oda út, ezért ugyanolyan komolyan vesszük őket. Nem téveszt meg bennünket, hogy a nyírségiek a harmadosztályban szerepelnek, hiszen a minőséget tekintve NB I-es keretük van.”

Mátyus János a negyeddöntő első mérkőzésén tölti le a két kupameccsre szóló eltiltásából a második részt, így csak a lelátóról figyelheti a fejleményeket.

„Csapatomnak a játékoskeret és a klubháttér alapján nem a harmadosztályban van a helye, de ezzel együtt a Debrecen elleni párharcban nem mi vagyunk az esélyesek – nyilatkozta az MLSZ honlapjának a Szpari mestere, Mátyus János. – Ellenfelünk az ország egyik legerősebb játékoskeretével rendelkezik, de ez nem jelenti azt, hogy előre feladnánk a párharcot. Úgy futunk neki a két mérkőzésnek, hogy nincs vesztenivalónk, mindent megteszünk a továbbjutás érdekében, de nem lehet elvárás a siker, számunkra bónusz lenne az elődöntőbe jutás. Az is segítette a munkát, hogy a tökéletes tulajdonosi háttérnek köszönhetően külföldön, remek körülmények között készülhettünk a téli szünetben.”

A Szpari tehát most alacsonyabb osztályú, NB III-as csapatként próbálja megtréfálni a hatszoros kupagyőztest. Ez a legutóbbi két alkalommal nem sikerült, és bár Mátyus János legénysége eddig bravúrosan menetelt a sorozatban (a magasabb osztályú csapatok közül az élvonalbeli Vasast és az NB II-es Soproni VSE-t is búcsúztatta), azért arra minimális az esély, hogy az oda-vissza vágós párharcban eltüntethető legyen a kétosztálynyi különbség.

A negyeddöntő keddi összecsapásán két nagy rivális, a Nyíregyháza és a DVSC-Teva találkozik. A debreceniek a párharc esélyesei, de ebben az esetben megtévesztő az osztálykülönbségből kiindulni. A nyírségiek könnyedén ki tudnak állítani egy olyan kezdőcsapatot, amelynek mindegyik játékosa jelentős élvonalbeli rutinnal rendelkezik, ezért minden bizonnyal szoros mérkőzésekre van kilátás. A Szpari a télen három olyan futballistát szerződtetett, aki NB I-es múlttal rendelkezik: Szécsi Márk éppen a Lokiból érkezett, míg Szalai Vilmos a DVTK-ban, Harsányi Zoltán a Puskás Akadémia FC-ben futballozott legutóbb az élvonalban – vezette fel a keleti kuparangadót az mlsz.hu.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–DEBRECENI VSC-TEVA MAGYAR KUPA-NYOLCADDÖNTŐ ELSŐ FELVONÁSÁNAK ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik