SZ. M.
2022.09.11 23:43 Frissítve: 2022.09.11 23:53

Jansik Szilárd: Az olimpián kell felérnünk a csúcsra; Ezüst- és bronzéremmel kezdtek birkózóink a vb-n

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

 

Az NB I-es futballbajnokság legutóbbi kiírásának ezüstérmese, a második helyen álló Kisvárda sem volt képes megállítani a Fradi-hengert: a zöld-fehérek fölényes győzelmet arattak. Beszámoló elemzésekkel, véleményekkel, interjúkkal az OTP Bank Liga vasárnapi mérkőzéseiről a hétfői Nemzeti Sportban.

Magyar mosolyok és könnyek Belgrádban. A 77 kilogrammban szereplő Lévai Zoltán ezüst-, a 87 kilós Losonczi Dávid bronzérmet nyert a világbajnokság második kötöttfogású versenynapján, amelyen a magyar bemutatkozók közül Zoltán öccse, Lévai Tamás (82 kg) jutott legtovább, ő hétfőn, az esti programban a harmadik helyért küzdhet. Krasznai Bence helyszíni tudósítása.

Megérdemelt a helyünk a röplabdázás térképén. Számos mérföldkő szegélyezte a magyar női röplabda-válogatott útját az elmúlt hét évben. A csapat 2015-ben tette le először igazán a névjegyét, amikor megnyerte az Európa-ligát, ugyanakkor a legnagyobb kérdés az, mire van hivatva... Sneff Szilárd összeállítása.

Neymar alaposan összekapta magát. Kilencedik tétmérkőzésén 10. gólját szerzete a PSG brazil légiósa szombaton, a mostani a legeredményesebb idényrajtja, amióta kilenc éve áttette székhelyét Európába. Gyenge Balázs írása.

Büszkeséggel vegyes csalódottság jellemezte a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjait a házigazda ellen egy góllal elveszített Eb-döntő után, de Zalánki Gergő szerint egy-két nap múlva felértékelődik a Splitben megszerzett ezüstérem. A helyszínről Lakner Gábor tudósított.

Bíró Attila együttesének nem sikerült ismét felpörögnie. Három elveszített rangadó után ötödikként zárt női vízilabda-válogatottunk az Európa-bajnokságon, a helyezés mellett a mutatott játék sem volt az igazi. Hagyományainkhoz hűen a Nemzeti Sport ezúttal is értékelte a magyar játékosok teljesítményét.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.