Férfi vízi BL: Meccsről meccsre kell túlélni, mint az NBA-ben – Manhercz

Vágólapra másolva!
2021.10.21. 06:52
Szoros mérkőzést vívott az OSC Újbuda és a Szolnoki Dózsa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulós párharcának visszavágóján, amelyen a vendég szolnokiak 12–10-re győztek. Ez összesítésben nem volt elég, az OSC jutott a főtáblára. A találkozó után az NSO Tv stábja az OSC válogatott játékosával, Manhercz Krisztiánnal, a 18 évesen 4 gólt szerző Vigvári Vincével és a szolnokiak vezetőedzőjével, Zsivko Gociccsal beszélgetett.

A 18 éves Vigvári Vincét először negyedik góljáról kérdeztük, ami egy parádés csavart ejtésre sikerült.

„Jól sikerült, igen, jól eltaláltam. Örültem neki, mert fontos pillanatban volt. Kellett volna a végére még egy, de örültem neki.”

Videónkban mesél arról, hogy mennyire várja pályafutása első BL-főtábláját, illetve hogyan érzi magát az OSC-ben.

Manhercz Krisztián szerint a meccs képén látszódott az odavágón kialakult 9 gólos különbség.

„A félidőig lagymatag üteme és hangulata volt a meccsnek. Utána kaptunk olyan gólokat, amilyeneket az elmúlt tizenöt meccsen nem. Az látszódott a Szolnok játékosain, hogy más szellemiségben akartak vízbe ugrani, mint az előző mérkőzésen. Ez többé-kevésbé sikerült is, de örülünk, hogy ott vagyunk, ahová jutni akartunk.”

Videónkban mesél az erőltetett menetről, amiben benne vannak, és ami kicsit olyan, mint az NBA.

A Szolnoki Dózsa vezetőedzője, Zsivko Gocics többé-kevésbé elégedett volt a visszavágóval.

„A győzelem volt a célunk, de nem azért, hogy nyerjünk az OSC ellen. Szerettem volna, hogy mentálisan, fizikailag, gyorsaságban, agresszivitásban jobbak legyünk, és így reagáljunk erre a szituációra. Nagyjából ez sikerült is, ezzel elégedett vagyok. Természetesen benne van, hogy ha nem kilenc gól az OSC előnye, hanem csak kettő, akkor ők is másképp állnak hozzá a mérkőzéshez. De ezzel most nem foglalkozom, inkább azzal, hogy a csapatom küzdött, és megmutatta saját magának, hogy nem felejtett el vízilabdázni. Ez volt a legfontosabb cél, amit elértünk.”

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
OSC Újbuda–Szolnoki Dózsa 10–12
(2–1, 2–1, 3–5, 3–5)
Összesítésben: 25–18 az OSC javára

A CSOPORTKÖR BEOSZTÁSA

A-CSOPORT
FTC-Telekom, Zodiac Atletic Barceloneta (spanyol), Olympiakosz Pireusz (görög), Dinamo Tbiliszi (grúz), Novi Beograd (szerb), Radnicki Kragujevac (szerb), Barcelona (spanyol) vagy Brescia (olasz), Jadran Split (horvát) vagy Mladost Zagreb (horvát)

B-CSOPORT
Pro Recco (olasz), Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát), Waspo 98 Hannover (német), CN Marseille (francia), Spandau 04 Berlin (német), Steaua Bucuresti (román), OSC, Savona (olasz) vagy Crvena zvezda (szerb)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik