Paul polip a spanyolok sikerét jósolja

Vágólapra másolva!
2010.07.06. 12:09
null
Paul a spanyolok sikerét jósolja (Fotó: Reuters)
Kedd délelőtt ismét megjósolta a német válogatott soron következő mérkőzésének eredményét Paul, az oberhauseni tropikárium polipja, aki szerint a Nationalelf elbukik a spanyol csapattal szemben a dél-afrikai világbajnokság elődöntőjében.

Kedd délelőtt az oberhauseni tropikáriumra figyeltek a német és a spanyol szurkolók, mivel Paul, a jóspolip ma „tippelte meg" a Nationalelf Spanyolország elleni találkozójának eredményét.

Az eddig a németek összes dél-afrikai vb-meccsének eredményét helyesen megjósoló állat népszerűségét jól mutatja, hogy Németországban még élő televíziós közvetítést is sugároztak a mai eseményről, és tegnap hamis kép keringett az interneten, amelyen Paul éppen a spanyolok sikerét „tippeli meg”.

Paul szerint a spanyolok jutnak be a világbajnokság fináléjába: a polip a szerbek ellen megjövendölt vereség után másodszor tippelt német kudarcot.

A valószínűleg a vb leghíresebb állatává váló angliai születésű polip egyébként már 2008-ban is ámulatba ejtette a szurkolókat, bár akkor csak 80 százalékos pontossággal jelezte előre a németek Európa-bajnoki meccseinek eredményeit.

A Nationalelfnél azért még reménykedhetnek, mivel Paul 2008-ban éppen a Németország–Spanyolország Eb-döntő eredményénél hibázott: akkor a németek sikerét jósolta meg. Mint tudjuk, a selección lett az Európa-bajnok...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik