UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.17 21:30 Frissítve: 2019.11.21 21:04

U17-es vb: a franciák szerezték meg a bronzérmet

A franciák uralták a hollandok elleni párharcot a brazíliai U17-es világbajnokság bronzmérkőzésén a Bezerráo stadionban. Annak köszönhették, hogy az aktuális Európa-bajnokot legyőzve lett övék a harmadik hely.

A zárónapjához érkezett a brazíliai U17-es világbajnokság, így első ízben a bronzmérkőzésre került sor vasárnap: a holland és francia válogatott mérte össze tudását egymással az éremért a Bezerráo stadionban. A hollandok érdekes úton jutottak el a helyosztóig, gyakorlatilag csak hajszálon múlt hogy nem esnek ki a D csoportból. Az Európa-bajnokok ugyanis az első két mérkőzésüket elvesztették: Japántól (0−3) és Szenegáltól (1−3) is kikaptak, a harmadik párharcukat viszont 4−0-ra megnyerték az Egyesült Államok válogatottja ellen, így − jobb gólkülönbségnek köszönhetően − kerültek a kieséses szakaszba a harmadik helyezettek listájáról.

Arnaud Kalimuendo-Muinga mesterhármasának is köszönhették a franciák a világbajnoki harmadik helyet Forrás: FIFA

Arnaud Kalimuendo-Muinga mesterhármasának is köszönhették a franciák a világbajnoki harmadik helyet  •  Forrás: FIFA

A franciák ennél jóval stabilabbak voltak. Sorozatban: Chilét (2−0), Dél-Koreát (3−1), Haitit (2−0), Ausztráliát (4−0) és Spanyolországot (6−1) legyőzve jutottak az elődöntőbe, ahol a házigazda brazil alakulat bizonyult jobbnak (2−3).

Persze, a hollandok sem érdemtelenül harcolhattak a medálért, hiszen a kieséses szakaszban a legutóbbi világbajnokot, Nigériát (3−1) maguk mögé utasítva menetelhettek tovább. A paraguayiakkal szembeni siker (4−1) után azonban nem bírtak Mexikó fiataljaival (1−2), tehát a franciákkal találták szemben magukat. Azokkal a franciákkal, akikkel legutóbb májusban, az írországi kontinenstorna csoportkörében találkoztak. A narancssárgák noha megnyerték végül az Eb-t, azon a mérkőzésen alulmaradtak (0−2).

Brazíliában azonban minden nulláról indult, ugyanakkor nem maradt így sokáig: a 15. percben Mohamed Taabouni szerezte meg a vezetést a hollandoknak. Az ütközet nem volt túl dinamikus, alig-alig jutottak lövésig a felek. Ennek ellenére nyolc perccel ezután érkezett az egyenlítő találat Arnaud Kalimuendo-Muingától (1−1).

A második felvonásban nagyobb volt az iram, a franciák nyomást gyakoroltak riválisukra, s annak az 54. percben lett meg az eredménye, amikor Arnaud ismét betalált (2−1). Ő volt az, aki a 62. percben meg is pecsételte mesterhármasával a hollandok sorsát (3−1).

Így Franciaország szerezte meg a világbajnokság bronzérmét.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.