UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.17 21:30 Frissítve: 2019.11.21 21:04

U17-es vb: a franciák szerezték meg a bronzérmet

A franciák uralták a hollandok elleni párharcot a brazíliai U17-es világbajnokság bronzmérkőzésén a Bezerráo stadionban. Annak köszönhették, hogy az aktuális Európa-bajnokot legyőzve lett övék a harmadik hely.

A zárónapjához érkezett a brazíliai U17-es világbajnokság, így első ízben a bronzmérkőzésre került sor vasárnap: a holland és francia válogatott mérte össze tudását egymással az éremért a Bezerráo stadionban. A hollandok érdekes úton jutottak el a helyosztóig, gyakorlatilag csak hajszálon múlt hogy nem esnek ki a D csoportból. Az Európa-bajnokok ugyanis az első két mérkőzésüket elvesztették: Japántól (0−3) és Szenegáltól (1−3) is kikaptak, a harmadik párharcukat viszont 4−0-ra megnyerték az Egyesült Államok válogatottja ellen, így − jobb gólkülönbségnek köszönhetően − kerültek a kieséses szakaszba a harmadik helyezettek listájáról.

Arnaud Kalimuendo-Muinga mesterhármasának is köszönhették a franciák a világbajnoki harmadik helyet Forrás: FIFA

Arnaud Kalimuendo-Muinga mesterhármasának is köszönhették a franciák a világbajnoki harmadik helyet  •  Forrás: FIFA

A franciák ennél jóval stabilabbak voltak. Sorozatban: Chilét (2−0), Dél-Koreát (3−1), Haitit (2−0), Ausztráliát (4−0) és Spanyolországot (6−1) legyőzve jutottak az elődöntőbe, ahol a házigazda brazil alakulat bizonyult jobbnak (2−3).

Persze, a hollandok sem érdemtelenül harcolhattak a medálért, hiszen a kieséses szakaszban a legutóbbi világbajnokot, Nigériát (3−1) maguk mögé utasítva menetelhettek tovább. A paraguayiakkal szembeni siker (4−1) után azonban nem bírtak Mexikó fiataljaival (1−2), tehát a franciákkal találták szemben magukat. Azokkal a franciákkal, akikkel legutóbb májusban, az írországi kontinenstorna csoportkörében találkoztak. A narancssárgák noha megnyerték végül az Eb-t, azon a mérkőzésen alulmaradtak (0−2).

Brazíliában azonban minden nulláról indult, ugyanakkor nem maradt így sokáig: a 15. percben Mohamed Taabouni szerezte meg a vezetést a hollandoknak. Az ütközet nem volt túl dinamikus, alig-alig jutottak lövésig a felek. Ennek ellenére nyolc perccel ezután érkezett az egyenlítő találat Arnaud Kalimuendo-Muingától (1−1).

A második felvonásban nagyobb volt az iram, a franciák nyomást gyakoroltak riválisukra, s annak az 54. percben lett meg az eredménye, amikor Arnaud ismét betalált (2−1). Ő volt az, aki a 62. percben meg is pecsételte mesterhármasával a hollandok sorsát (3−1).

Így Franciaország szerezte meg a világbajnokság bronzérmét.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.