Vizes gála: sztárparadé szombaton a Duna Arénában

Vágólapra másolva!
2021.09.21. 13:12
null
Ezúttal is sztárok egész sorát láthatják a Duna Arénába kilátogatók (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Harminchat olimpiai, egy paralimpiai aranyérem, valamint több száz ötkarikás, világ- és Európa-bajnoki érem képviselőit láthatják a sportrajongók szombaton délután a Duna Arénában negyedik alkalommal sorra kerülő Vizes Gálán – írja az MTI.


Az egész napos esemény nyitányaként, reggel 8 órától az Ötpróba sorozat vizes részét teljesíthetik Magyarország egyik legnépszerűbb szabadidősport-rendezvényének résztvevői, az eseményre több mint ezer próbázót várnak a rendezők.

A szabadidő-sportolók után, 17 óra 30 perckor korábbi és mai élsportolók veszik birtokukba a létesítményt: a koronavírus miatti egy év kihagyás után ismét, már negyedszer rendezik meg a vízisportok ünnepét.

„Nincs még egy sportesemény, amelyen harminchat olimpiai, egy paralimpiai aranyérem, valamint több száz egyéb érem tulajdonosai szerepelnek együtt a három magyar vizes sikersportágban, úszásban, vízilabdában és kajak-kenuban” – jelentette ki Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó és a BBU Nonprofit Kft. kommunikációs igazgatója.

Hozzátette, mivel szeptember 25. az Edzők napja, meg fognak emlékezni a sikerek elengedhetetlen részeseiről, a trénerekről is.

Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos, az Ötpróba kajak-kenu nagykövete elmondta, mivel vasárnap ért véget a koppenhágai világbajnokság, a sportág nem minden „nagyágyúja" lesz ott az eseményen, de a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta – a legeredményesebb magyar sportolónő –, valamint Csipes Tamara, Dombi Rudolf, Kammerer Zoltán indul a gála kajakfutamában.

Vízilabdában ismét összecsap a Millennium Masters az Oázis Masters csapatával.

Cseh László olimpiai ezüstérmes úszó, az Ötpróba úszó nagykövete elárulta, hogy az idei ötkarikás játékok óta nem volt medencében, de a kieséses rendszerű Csillagszóró úszásban vállalja a részvételt, mint ahogy a tokiói aranyérmes Milák Kristóf és Kapás Boglárka is.

Az eseményen műúszó- és műugró-bemutató is lesz, a Rippel fivérek pedig a tízméteres toronyban mutatják be produkciójukat.

A résztvevők ingyenes kardiológiai szűrővizsgálaton vehetnek részt Merkely Béla csapatának jóvoltából.

A gála végén alkalom nyílik közös beszélgetésre és fotók készítésére is a sportolókkal.

A jegyek 2500 és 3500 forintos áron kaphatók, a belépéshez védettségi igazolvány szükséges.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik