MTI, V. Á. 2021.07.30 10:43

Tokió 2020: éremmel térne haza a karatés Hárspataki Gábor

A karatés Hárspataki Gábor éremmel szeretne hazatérni a tokiói olimpiáról – számolt be róla az MTI.

 

Hárspataki Gábor (Fotó: Magyar Karate Szövetség)

 

„Az elsődleges célom, hogy kategóriámban benne legyek az első ötben, de igazából éremért szeretnék menni. Azon leszünk, hogy a csoportban az első kettőben végezzek, és amennyiben ez sikerül, döntőbe jussak, ha pedig már ott vagyok, elhozzak egy szép aranyérmet” – idézi a Magyar Karate Szakszövetség sajtóközleménye az MTK versenyzőjét.

Hárspataki hozzátette, nehéz dolga lesz, mert a csoportból csak az első kettő jut tovább, de úgy érzi, képes elérni a célját. A 25 éves sportoló hathetes felkészülésen van túl és egy hét múlva lép tatamira a japán fővárosban, sportága olimpiai debütálásán. A júniusi párizsi kvalifikációs versenyen való sikeres szereplést követően egyhetes pihenőt kapott, azután napi két edzéssel készült. A küzdelemben a 75 kilogrammos súlycsoportban induló Hárspataki Gábor előbb az állóképességét és a technikáit fejlesztette, majd a taktikai rész került terítékre edzője, Fischer Mihály irányításával.

Az elmúlt tíz napot Sepsiszentgyörgyön edzőtáborban töltötte, ahol magyar és román válogatottak segítették a felkészülését. Ekkor a végső simítások voltak terítéken, a lehetséges ellenfelekre külön is készültek.

„Szerintem és az edzőm szerint is jól sikerült a felkészülés. Most három nap pihenés következik, hogy feltöltődjek, és éhes legyek a versenyzésre" –
nyilatkozta az Európa Játékokon harmadik helyezett, Eb-ezüst- és bronzérmes karatés, aki edzőjével, valamint edzőpartnerével, a korábbi korosztályos világbajnok Szegedi Dömével hétfőn utazik ki Tokióba.

A karate egyike annak az öt sportágnak, amely a japán szervezők kezdeményezésére került a tokiói olimpia programjába. A 75 kilogrammosok csoportküzdelmei jövő pénteken magyar idő szerint 10 órakor kezdődnek. A résztvevők két ötfős csoportban körmérkőzéseket vívnak egymással, majd a két-két legjobb az elődöntőben találkozik, és a győztesek vívják a döntőt.

2021.09.27 00:01:43

Tokió 2020 THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az a ritkább eset, hogy egy játékvezetőt, bírót megdicsérjenek, mondván, jól végezte a dolgát.

2021.09.11 21:15:22

Tokió 2020 MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Úgy is mondhatom, van mire szerénynek lennünk.

2021.09.07 23:34:33

Tokió 2020 VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Sosem volt még ilyen erős és egységes a magyar paralimpiai csapat.

2021.09.05 16:03:25

Tokió 2020 VINCZE SZABOLCS (Tokió)

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke szerint a magyar versenyzők mindent kihoztak magukból.