Tokió 2020: még nem gondol a világcsúcsra az amerikai sprintersztár

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.06.23. 12:27
null
Sha'Carri Richardson (Fotó: AFP)
Rajongói és az újságírók is egyre többször kérdezik a női 100 méteres síkfutás világcsúcsának megdöntéséről Sha'Carri Richardsont, a tokiói olimpia egyik legnagyobb esélyesét, aki azonban még nem foglalkozik a legendás rekorddal – számolt be róla az MTI.

 

Florence Griffith-Joyner 1988-ban futott 10.49 másodperces idejét az elmúlt harminc évben senki sem veszélyeztette. Még Richardson sincs igazán közel hozzá, de a 21 éves amerikai vágtázó áprilisban meghökkentően jó idővel valósággal berobbant a köztudatba, ugyanis 10.72 másodperccel, minden idők hatodik legjobb idejét produkálta, és azóta is nagyon stabilan futja a jobbnál jobb eredményeket.

Az extravagáns külsejű tehetség szombaton az amerikai válogatón is bizonyított, az elődöntőben nagy, 2,6 méter/másodperces hátszélben 10.64-et futott, majd a fináléban 1 m/mp-es ellenszélben ért el 10.86-ot és fölényesen győzött. Ezzel biztosította helyét az amerikai olimpiai csapatban.

A új amerikai sprintersztár kedden este online sajtótájékoztatót tartott, amelyen ismét kapott kérdéseket a 100-as rekordról.

„Nem akarok semmit siettetni. Örülök, hogy mindenki azt gondolja, képes lehetek rá, egyszer talán így is lesz, de az én kalandom még csak most kezdődött el”
– mondta a texasi atléta. – „Folyamatosan fejlődni akarok és előrelépni. Nem fogom mások elvárásait magamra venni, hogy aztán csalódjak.”

A közösségi oldalán már több mint egymillió követővel rendelkező Richardson kedden azt is bejelentette, hogy a héten is zajló amerikai válogatón nem áll rajthoz 200 méteren, ami azt is jelenti, hogy Tokióban 100-on és váltóban fog futni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik