D. S. B.
2022.09.03 09:24 Frissítve: 2022.09.03 09:46

US Open: Jó móka volt – Serena Williams

Mint arról beszámoltunk, több mint három óráig tartó küzdelemben szenvedett háromszettes vereséget az ausztrál Ajla Tomljanovictól a 60 millió dollár összdíjazású amerikai kemény pályás tenisztorna (US Open) harmadik fordulójában a korábbi világelső és 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams, aki könnyek között köszönt el a szurkolóktól a mérkőzés után.

 

Serena Williams szüleinek és testvérének mondott köszönetet (Fotó: Getty Images)
 
Itt a vége, visszavonul a legendás Serena Williams
Íme, Serena Williams Vogue-ban megjelent teljes vallomása arról, miért hagy fel a tenisszel
Mindenen felülkerekedett – búcsú Serena Williamstől, a tenisz nagyasszonyától

„Nagyon köszönöm. Csodálatosak voltatok. Megpróbáltam” – mondta az Ajla Tomljanovictól elszenvedett vereség után az Arthur Ashe Stadion közönségének Serena Williams. „Köszönöm, apa, tudom, hogy nézed. Köszönöm, anya. Csak köszönetet tudok mondani mindenkinek, aki itt van, aki sok éven át, sőt, évtizedekig mellettem állt, de minden a szüleimmel kezdődött, akik mindent megérdemelnek és nagyon hálás vagyok nekik. Nem lennék Serena, ha nem lenne Venus, szóval köszönöm, Venus. Jó móka volt” – mondott köszönetet szüleinek és testvérének, Venus Villiamsnak Serena, akit arról is kérdeztek, lehet-e még egy fejezet a karrierjében. „Nem hiszem, de sohasem lehet tudni” – reagált a 23-szoros GS-győztes amerikai hozzátéve, nagyon sok munkába kerül eljutni idáig, de arra készül, hogy anya legyen és felfedezze saját maga egy másik oldalát.

US OPEN, NEW YORK (60 millió dollár, kemény pálya)
NŐK, EGYES
3. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Tomljanovic (ausztrál)–S. Williams (amerikai) 7:5, 6:7 (4–7), 6:1

 

 

Serena Williams utolsó mérkőzésének összefoglalója

 

2022.10.01 23:58:04

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Federert valahogy mindenki szerette. Hiszen ennyi siker mellett mindvégig megmaradt alázatosnak, játékostársnak, embernek, akinek sohasem volt balhéja (és feladott meccse sem, pedig 1500-szor lépett pályára!), akinek a tizenikszedik GS-trófea átvétele után is bármikor el tudott csuklani a hangja.

2022.09.22 23:42:31

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Lénye, személye a csendes, mély szeretetet sugározza inkább, ezt hívja elő, s a sportban nemcsak a siker alkalmát leső lelket erre szólítja föl! A Federer-jelenség a Csik Ferenc, Papp László, Balczó András, Egerszegi Krisztina és az 1956 utáni, »szeretet emberévé« tisztuló Puskás Ferenc példájához hasonlatos.

2022.09.11 20:14:58

Tenisz nemzetisport.hu

Az ifjú spanyolnál fiatalabban senki nem ért a világranglista tetejére: négyjátszmás győzelme után hétfőtől ő a világelső.

2022.09.10 16:24:48

Tenisz nemzetisport.hu

Sokkal jobban kezdett Swiatek, de megingott a győzelem kapujában, a végére meg Dzsabur omlott össze.

2022.09.06 23:41:46

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Serena és nővére, az egyéniben hét GS-tornát nyerő Venus a szegény területekről származó, szerény körülmények között felnövő afroamerikai gyerekeket ösztönözték, hogy kezdjenek el játszani, washingtoni teniszközpontot alapítottak nekik, és az ötvenes években még gyakorlatilag csak fehérek által űzött sportágba behozták a sokszínűséget.