Tenisz: Nadal négy játékot engedett Federernek a döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.19. 17:25
null
Nadal ismét örülhetett Federer ellen (Fotó: Reuters)
Rafael Nadal ismét legyőzte Roger Federert, ezúttal a római tenisztorna döntőjében (6:1, 6:3) múlta felül. A spanyol játékos végig fölényben teniszezett, jól adogató, ám sokat hibázó svájci riválisa alig-alig tudta megnehezíteni a „salakkirály" dolgát.

 

 

A két játékos 30. alkalommal csapott össze, eddig Nadal győzött 19-szer, salakon 12–2 volt a spanyol klasszis javára. A korábbi világelső Nadal hetedszer diadalmaskodott Rómában, idei hatodik tornagyőzelmét aratta a februári visszatérése óta. A 2006-os római döntőben minden idők egyik legjobb salakos meccsét vívta a két játékos, Nadal maratoni csatában legyőzte Federert.

Federer jól kezdte a meccset – első adogatása ász lett, ami a 240. volt neki Nadal ellen –, behúzta az első gémet. Ezt követően azonban rendkívül visszaesett, 22 perc után már a szettben maradásért kellett adogatnia. A hetedik gémben is Nadal volt fölényben, Federer 30:30 után kettőt is rontott, így elbukta a játszmát, mindössze 24 minutum alatt.

A második szettben 3:0-ra meglépett Nadal egy bréknek köszönhetően, majd Federer szépített a negyedik játékban. 5:1-nél feltámadt a svájci, parádés tenisszel szépített, aztán 5:3-ra feljött, ekkor a spanyol adogathatott a meccsért. Ez a gém már simára sikerült, Nadal semmire nyerte, így az elmúlt kilenc évben hetedszer hódította el a római viadal trófeáját.

Nadal a címvédésének köszönhetően hétfőtől már negyedik lesz a világranglistán, idei hatodik tornagyőzelmét ünnepelhette Rómában Sao Paulo, Acapulco, Indian Wells, Barcelona és Madrid után.

ATP 1000-ES TORNA, RÓMA (2 646 495 euró, salak)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ

Nadal (spanyol, 5.)–Federer (svájci, 3.) 6:1, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik