Tenisz: kisorsolták a világbajnokság két csoportját

Vágólapra másolva!
2017.10.20. 16:44
A világelső Simona Halep Elina Szvitolinával, Caroline Wozniackival és Caroline Garciával került egy csoportba a vasárnap kezdődő, évzáró szingapúri női tenisz-világbajnokságon.

Az idén egyetlen tornán győztes román játékosnak nem lesz könnyű dolga már a továbbjutás kiharcolásával sem, ugyanis csak Garcia ellen pozitív a mérlege, de a legutóbbi egymás elleni mérkőzésüket, a két héttel ezelőtti pekingi döntőt elveszítette vele szemben.

A másik négyes csoport – Garbine Muguruzával, Karolina Plískovával, Venus Williamsszel és Jelena Ostapenkóval – papíron nehezebbnek tűnik, hiszen két idei Grand Slam-bajnok (Muguruza, Ostapenko) mellett a kétszer is GS-döntőig menetelő Venus Williams is itt kapott helyet, míg Pliskova nyolc hétig vezette a világranglistát.

Érdekesség, hogy a címvédő Dominika Cibulková nincs ott Szingapúrban, hiszen a mezőny az ez évi tornákon szerzett pontok alapján állt össze, ebben pedig a szlovák teniszező csak a 23. helyen áll.

A vb-nek lesz magyar résztvevője is: az e héten Moszkvában győztes Babos Tímea a cseh Andrea Hlaváckovával párosban indulhat, e verseny sorsolását kedden tartják.

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG
Vörös csoport

Simona Halep (román), Elina Szvitolina (ukrán), Caroline Wozniacki (dán), Caroline Garcia (francia)

Fehér csoport
Garbine Muguruza (spanyol), Karolína Plísková (cseh), Venus Williams (amerikai), Jelena Ostapenko (lett)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik