Tenisz: Djokovics támogatja a bebörtönzött Becker családját

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.06.30. 10:14
null
Boris Becker és Novak Djokovics (Fotó: AFP, 2019)
A volt világelső, a rangsorban jelenleg harmadik teniszező Novak Djokovics azt mondta, amilyen formában csak tudja, támogatni fogja volt edzőjét, Boris Beckert és annak családját, amíg a német szakember a börtönbüntetését tölti – írja az MTI.

 

A háromszoros wimbledoni bajnok, most 54 éves Boris Beckert áprilisban két és fél év börtönre ítélte egy londoni bíróság, mert szándékos fedezetelrejtéssel igyekezett megakadályozni adóssága behajtását, ezzel megsértette a csődeljárási törvényt. A 2012 óta Nagy-Britanniában élő teniszsztár büntetésének második felét várhatóan felfüggesztettre változtatják. Eleinte a hírhedten kemény wandsworth-i büntetés-végrehajtási intézetben volt, majd három hét után átszállították a jóval élhetőbb Huntercombe-ba.

Barátnője, Lilian de Carvalho Monteiro és fia, Noah, Djokovics boxából nézte végig a szerb játékos első és második fordulós mérkőzését Wimbledonban. Novak Djokovics és Becker korábban három évig dolgozott együtt.

„Közvetlenül nem kommunikáltam vele, de a családján keresztül igen
– mondta szerdai sajtótájékoztatóján a szerb teniszező. – Nagyon örülök, hogy vendégül láthattam a fiát és a barátnőjét. Noah és öccse, Elias a következő napokban először látogatja majd meg Borist a börtönben, én pedig próbáltam támogatni őket. Ők a legközelebbi hozzátartozói, én pedig családtagnak tekintem Borist, ezért segítek nekik. Ő olyasvalaki, akit nagyon kedvelek és tisztelek, és érdekel, hogy mi van vele".

Djokovics hozzátette: sok mindenen mentek keresztül együtt, és azután is szoros kapcsolatban maradtak, hogy befejezték a közös munkát.

„Nagy szívfájdalom számomra látni azt, ami történik vele, úgyhogy ez egy baráti gesztus, hogy meghívtam a családtagjait. Mindannyian tudják, hogy mindig számíthatnak rám, és mindenben segítek, amiben tudok”
– fogalmazott a 20-szoros Grand Slam-győztes játékos.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik