Tenisz: Gauff nyerte a parmai tornát; kialakult, ki döntőzik Belgrádban

MTI (Közzétették: P. K., V. J., SZ. R.)MTI (Közzétették: P. K., V. J., SZ. R.)
Vágólapra másolva!
2021.05.22. 16:23
null
Cori Gauff nyerte meg a parmai tornát (Fotó: AFP)
A harmadik helyen kiemelt amerikai Cori Gauff két sima szettben legyőzte a hatodikként rangsorolt kínai Vang Csiangot a 235 ezer dollár (68 millió forint) összdíjazású parmai salakpályás női tenisztorna szombati döntőjében.

 

A 17 éves Cori Gauff a második fináléját is megnyerte a WTA-sorozatban, Vang Csiang mérlege pedig két győzelem mellett immár három vereség.

A spanyol Paula Badosa és a horvát Ana Konjuh jutott be a döntőbe a belgrádi női salakpályás tenisztornán. A szombati elődöntőben a negyedik helyen kiemelt Badosa a – negyeddöntőben Jani Rékát búcsúztató – bolgár Viktorija Tomovát győzte le rendkívül sima meccsen. A világranglista 188. helyén álló Konjuh a kolumbiai Maria Camila Osorio Serrano ellen nyert két, egyaránt rövidítésben eldőlt szettben.

Badosa az első, Konjuh a harmadik döntőjére készül a WTA-sorozatban, utóbbi mérlege eddig egy győzelem és egy vereség.

A görög Sztefanosz Cicipasz és a brit Cameron Norrie jutott döntőbe a 481 ezer euró (170 millió forint) összdíjazású lyoni salakpályás férfi tenisztornán.

A szombati elődöntőben a második helyen kiemelt Cicipasz az olasz Lorenzo Musettit győzte le három szettben, Norrie pedig a nyolcadikként rangsorolt orosz Karen Hacsanov ellen nyert meglepően simán, két játszmában.

Cicipasz a 16. döntőjére készül az ATP-sorozatban, eddigi mérlege hat győzelem és kilenc vereség. Norrie harmadszor jutott fináléba, az első kettőt elveszítette.

A genfi salakpályás férfi tenisztorna döntőjében a harmadik helyen kiemelt Casper Ruud négy, a másodikként rangsorolt Denis Shapovalov nyolc ászt szervált az 1 óra 43 perces mérkőzésen, amelyet végül 7:6 (8–6), 6:4 arányban a norvég teniszező nyert meg. A kettős hibák aránya 0:5 volt.

A kanadai teniszező harmadik alkalommal jutott fináléba az ATP-sorozatban és másodszor veszített. A norvég játékosnak ez volt a negyedik döntője és a második sikere.

WTA 250-ES TORNA, PARMA (193 ezer euró, salak)
Gauff (amerikai, 3.)–Vang Csiang (kínai, 6.) 6:1, 6:3

WTA 250-ES TORNA, BELGRÁD (193 ezer euró, salak)
ELŐDÖNTŐ

Badosa (spanyol, 4.)–Tomova (bolgár) 6:1, 6:2
Konjuh (horvát)–Osorio Serrano (kolumbiai) 7:6 (8–6), 7:6 (7–4)

ATP 250-ES TORNA, GENF (481 ezer euró, salak)
DÖNTŐ

Ruud (norvég, 3.)–Shapovalov (kanadai, 2.) 7:6 (8–6), 6:4

ATP 250-ES TORNA, LYON (481 ezer euró, salak)
NEGYEDDÖNTŐ

Norrie (brit)–Rinderknech (francia) 6:3, 3:6, 6:3
ELŐDÖNTŐ
Cicipasz (görög, 2.)-Musetti (olasz) 4:6, 6:3, 6:0
Norrie (brit)–Hacsanov (orosz, 8.) 6:1, 6:1

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik