Tenisz: az MTSZ szakmai igazgatója beszélt a kapitányváltásról

Vágólapra másolva!
2022.01.25. 09:48
null
Sávolt Attila, az MTSZ szakmai igazgatója (Fotó: huntennis.hu)
A 2021-es esztendő végén lejárt az eddigi Davis-kupa-kapitány, Köves Gábor szerződése, a Magyar Teniszszövetség pedig úgy döntött, Nagy Zoltán veszi át a posztját – így már márciusban, az ausztrálok ellen is ő irányítja a válogatottat. Az MTSZ hivatalos oldalának Sávolt Attila, a szövetség szakmai igazgatója adott interjút a döntéssel kapcsolatban.

Sávolt Attila szakmai igazgató előterjesztését követően döntött úgy az elnökség, hogy Nagy Zoltán lesz a Davis-kupa-válogatott megbízott kapitánya.

Volt egy határozott szakmai koncepcióm, objektív szempontokkal, ez alapján tettem javaslatot az elnökség számára. A döntési elveimmel az elnök és az elnökség is egyetértett– mondta Sávolt a huntennis.hu-nak – Alapvetően úgy gondolom, hogy a mindenkori Davis-kupa-kapitánynak olyan személynek kell lennie, akinek az edzői tevékenység tölti ki a mindennapjait, és ez a főállása. Tehát olyan jelöltekben gondolkodtam, akik ott vannak a pályán reggeltől estig a játékosokkal, és rendszeresen utaznak velük a versenyekre.”

A szakmai igazgató beszélt arról is, miért nem maradt Köves Gábor a válogatott kapitánya.

„Amikor Köves Gáborral tárgyaltunk a folytatásról, neki is vázoltuk ezeket az elképzeléseket, de ő csak a Davis-kupa idejére tudta vállalni a feladatokat. Az álláspontjaink tehát nem egyeztek, ennek ellenére úgy tartottuk tisztességesnek, ha a világdöntőre ő utazik a csapattal.”

Sávolt emellett természetesen azt is elárulta, miért pont Nagy Zoltánra esett a választás.

„Mindenben megfelelt a fenti kritériumoknak, az elmúlt két évben pedig emberileg és szakmailag is egyaránt bizonyított Fucsovics Márton mellett. Örülök annak, hogy ezzel a megbízatással is el tudjuk ismerni a munkáját.”

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik