Tenisz: Djokovics nem térhet vissza a játékostanácsba

Vágólapra másolva!
2020.12.29. 18:32
null
Djokovics nem lesz a játékostanács tagja (Fotó: AFP)
A világelső Novak Djokovics – közelmúltbeli terveivel ellentétben – mégsem tért vissza a férfi teniszversenyeket szervező ATP játékostanácsába, számolt be a hírről a Magyar Távirati Iroda.

 

Mint az MTI emlékeztetett, Djokovics, az ATP játékostanácsának korábbi elnöke augusztus 28-án jelentette be, hogy távozik posztjáról, mert új, független játékos-szakszervezetet alapít. Az új érdekképviselet neve Profi Teniszezők Szövetsége (PTPA) lett, ám a legnagyobb sztárok, így Roger Federer, Rafael Nadal, vagy éppen Andy Murray továbbra is az ATP-nél maradtak, és az egység megőrzésére szólították fel Djokovicsot.

A szerb játékos november 19-én bejelentette, hogy visszatérhet a játékostanácsba, mert szerinte nem probléma, ha valaki az ATP-nél és a PTPA-nál is tag, ám előbbi szervezet ezt továbbra sem engedélyezi – írta az ellentmondásról a távirati iroda.

Federer, Nadal és Murray továbbra is szerepet vállal az ATP játékostanácsában, amelynek elnökét a tagok hamarosan megválasztják maguk közül – zárta sorait az MTI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik