Laver-kupa: Nadal egyesben nyert, majd párosban kikapott

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2019.09.21. 23:45
null
A tegnap nyerő Roger Federer, Alexander Zverev kettősből ma csak a svájci győzött (Fotó: AFP)
A teniszezők Laver-kupájának második napján az amerikai John Isner szetthátrányból fordítva legyőzte a német Alexander Zverevet, de Roger Federer szintén fordítva megverte Nick Kyrgiost. A szombati harmadik mérkőzésen Rafael Nadal két, viszonylag sima szettben nyert Milos Raonic ellen, párosban viszont alulmaradt Sztefanosz Cicipasz oldalán a Nick Kyrgios, Jack Sock kettőssel szemben.

 

Az első szombati meccsen Alexander Zverev kezdett jobban, egyrészt övé volt a nyitó szett egyetlen bréklabdája, ennél viszont sokkal fontosabb, hogy a rövidítést be tudta húzni (7:6). A második felvonásban 4:4-ig ugyancsak fej fej mellett haladtak a felek, akkor azonban John Isner a semmiből nagy lehetőséghez jutott, 15:40-nél két bréklabdája lett, a másodikat kihasználva pedig gyakorlatilag eldöntötte a játszmát (4:6). A döntő rövidítésre aztán teljesen szétesett a német, aki az első hét (!) labdamenetet elveszítette, az amerikai így nyert, és egyenlített a Team World számára (1–10).

A második mérkőzésen Roger Federeré volt az első brék, de 3:1-es előnyét rögvest eltüntette Nick Kyrgios, aki a svájci 4–0-s és 5–4-es vezetése ellenére hozta a rövidítést (6:7, 5–7). A második szettben 5:5-ig haladtak együtt a felek, akkor Federer a negyedik bréklabdájával előnybe került, majd simán kiszerválta a játszmát (7:5). A döntő rövidítést az ausztrál kezdte erősebben (0–2), de a svájci sorozatban öt labdamenetet nyert meg (5–2), majd 9–5-nél meccslabdákhoz jutott, végül pedig 10–7-tel zárta a meccset.

A harmadik találkozón Rafael Nadal ugyan nem szervált stabilan az első szettben – Milos Raonicnak nyolc bréklabdája is volt, ám ezekkel nem tudott élni –, kétszer viszont elvette ellenfele adogatójátékát, így behúzta a játszmát (6:3). A másodikban 2:2-nél Raonic került brékelőnybe, Nadal azonban rögtön javított, s mivel ezután még csak lehetőség sem adódott a brékre, rövidítés döntött. Itt a spanyol sokkal jobban koncentrált, összesen egy pontot engedett a kanadainak, így Nadal két szettben behúzta a meccset, és tovább növelte az európai csapat előnyét (6:3, 7:6).

A páros mérkőzésen a világválogatott bizonyult jobbnak, így a nap végére közelebb zárkózott az európai gárdához.

A Laver-kupán az első nap győzelmei 1, a második nap sikerei 2, a harmadik nap diadalai pedig 3 pontot érnek. Az nyer, aki először eljut 13 pontig, viszont mivel a záró napon 12 pontot lehet szerezni, az utolsó napon mindenképpen nyitott lesz a győzelem kérdése.

TENISZ, LAVER-KUPA
EURÓPA–VILÁG 7–5
2. NAP
Alexander Zverev (német)–John Isner (amerikai) 7:6 (7–2), 4:6, 1–10
Roger Federer (svájci)–Nick Kyrgios (ausztrál) 6:7 (5–7), 7:5, 10–7
Rafael Nadal (spanyol)–Milos Raonic (kanadai) 6:3, 7:6 (7–1)
Rafael Nadal, Sztefanosz Cicipasz (spanyol, görög)–Nick Kyrgios, Jack Sock (ausztrál, amerikai) 4:6, 6:3, 6–10

AZ 1. NAP ESEMÉNYEI
Dominic Thiem (osztrák)–Denis Shapopalov (kanadai) 6:4, 5:7, 13–11
Fabio Fognini (olasz)–
Jack Sock (amerikai) 1:6, 6:7 (3–7)
Sztefanosz Cicipasz (görög)–Taylor Fritz (amerikai) 6:2, 1:6, 10–7
Roger Federer, Alexander Zverev (svájci, német)–Denis Shapopalov, Jack Sock (kanadai, amerikai) 6:3, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik