KLEIN RON 2020.06.22 22:55

Djocovid – Klein Ron jegyzete

Van abban valami sorsszerű, hogy amikor a játékosok tanácsának elnöke társai helyett kizárólag a saját (üzleti) érdekeivel foglalkozik, rendszeresen panaszkodik a US Openre tervezett szigorú korlátozó intézkedések miatt, akkor a saját versenyén többen is megfertőződnek a koronavírussal.

Novak Djokovics Adria Tourja megmutatta, mi a legnagyobb veszélye a teniszidény folytatásának: ha a szervezők szemében nem a mérkőzések számítanak, a sportág és a játékosok támogatása, hanem az ész nélküli rongyrázás. A sorozat belgrádi és zadari állomásán úgy alakították a körülményeket, mintha nem is létezne a világjárvány: kézfogások, puszik, ölelések, gyereknap, a távolságtartás és a szájmaszkok teljes hiánya – a világelső szerb azzal takarózott, hogy betartják a rendező országok járványügyi szabályait, de kútba ugrani sem tilos, ennek ellenére épeszű ember nem teszi meg, mert belehal.

Profi sportolókról lévén szó a koronavírus aligha jelent nagy veszélyt az egészségükre, de az Adria Tour így is fejre állt. Az elmúlt hetek bizonyították, hogy igenis megrendezhető fertőzésveszély nélkül egy tenisztorna, láttunk ilyet többek között Magyarországon, Csehországban, Ausztriában, Franciaországban és az Egyesült Államokban – csak ezeken a helyeken nem kockáztattak a résztvevők a magamutogatás érdekében. Djokovics viszont közölni akarta a világgal, hogy bármit megtehet, ugyanis nincs más magyarázata annak, miért szervezett bulit a döntő után Belgrádban, amelyen a játékosok félmeztelenül tomboltak, és mi szükség volt a találkozók előtt a közös focizásra, kosarazásra, amelyeken – a tenisszel ellentétben – nem tartható a megfelelő védőtávolság.

Az első pozitív koronavírusteszt után persze mindenki visszavett a nagy bátorságból, a teniszezők két hét után először szájmaszkban jelentek meg, amikor mindegyikük átesett a teszten – illetve, majdnem mindegyikük. Djokovics ugyanis 17-szeres Grand Slam-bajnokként példamutatás helyett közölte, ő nem érzi magán a vírus tüneteit, ezért majd Belgrádban végezteti el a vizsgálatokat – miközben régóta tudjuk, tünetmentesen is fertőzhet az ember...

A történteknek azért van néhány nyertese is: a montenegrói és a szlovén kormány, amiért nem kértek az Adria Tourból, illetve az Egyesült Államok Teniszszövetsége, amely rengeteg kritikát kapott – a leghangosabban épp Djokovicstól – a New York-i korlátozások miatt, ám a Balkánon történtek egyértelművé tették, hogy az amerikai körültekintés és szigor a helyes irány az idény folytatását illetően.

2021.01.06 20:59:22

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »Földrengésre vagy terrorista cselekményre van biztosításunk, de vírusra nincs. Így aztán az a pénz megy a kukába.« Egyre erősebbek azok a hangok, amelyek a koedukált tenisztornák számának jelentős növekedését jósolják.

2020.12.28 20:11:34

Tenisz KLEIN RON

A második világháború óta először maradt el a wimbledoni torna – mégis láttunk idén teniszcsodákat.

2020.12.22 19:37:14

Tenisz KLEIN RON

„ Ő is szeret szórakozni, focizni, élvezni az életet. Csak kicsit csendesebb, mint én.”

2020.12.18 12:25:58

Tenisz GYŐRI FERENC

Manacorban minden feltétel adott a fejlődéséhez, Valkusz Máté mindezt a saját bőrén tapasztalta.

2020.12.11 11:33:06

Tenisz KLEIN RON

Ha elkalandozott Rafa figyelme az edzésen, Toni hozzávágta azt, ami a keze ügyébe került.