A római eső által felfrissített Djokovics fordítani tudott Federer ellen

Vágólapra másolva!
2009.05.02. 19:55
Novak Djokovics tett róla, hogy Roger Federer ne Rómában szerezze meg idénybeli első tornagyőzelmét. A szerb teniszező a számára jókor jövő esőszünetnek is köszönhetően három szettben legyőzte svájci vetélytársát, ezzel bejutott a római teniszverseny döntőjébe. Ott pedig Rafael Nadal lesz az ellenfele, aki a chilei Fernando Gonzálezt verte meg 6:3, 6:3-ra.
Djokovics talán az esőnek köszönheti, hogy nem esett ki
Fotó: Reuters
Djokovics talán az esőnek köszönheti, hogy nem esett ki
Djokovics talán az esőnek köszönheti, hogy nem esett ki
Fotó: Reuters
Djokovics talán az esőnek köszönheti, hogy nem esett ki

FEDERER NYILATKOZATA

„Úgy érzem, ezt a meccset nem lett volna szabad elbuknom, mivel a második és a harmadik játszmában is brékelőnyöm volt, és általában az ilyen lehetőséggel élni szoktam. Jól játszottam, jól szerváltam, amikor kellett, és nyomás alatt tartottam Novakot. Az esőszünet a lehető legjobbkor jött a számára, ám lehet, hogy e nélkül is megvert volna” – mondta a vereség után Federer, aki az idén még nem nyert tornát.
Az első szettet bezsebelő Federer a másodikban brékelőnnyel vezetett, amikor eső miatt nagyjából egy órára félbeszakadt a találkozó. Ezt követően a svájcinak lehetősége volt, hogy még egyszer elvegye Djokovics adogatását, ám nem élt a lehetőséggel, a szerb pedig 1:3 után sorozatban öt játékot megnyerve kiegyenlített.

A döntő játszmában ismét Federer vezetett brékelőnnyel, ám ezúttal sem tudta ezt végigvinni, Djokovics 3:3 után már nem engedett több játékot a verseny második kiemeltjének, így lehetősége lesz rá, hogy visszavágjon Rafael Nadalnak a két hete, a monte-carlói verseny döntőjében elszenvedett vereségért.

Ez persze Federer legyőzésekor még nem volt biztos, mivel az övék volt az első elődöntő, ám a másikban a várakozásoknak megfelelően simán győzött a világelső. A chilei Fernando Gonzálezt 6:3, 6:3-ra megverő Nadal – aki 2005 és 2007 között háromszor nyerte meg a római versenyt – vasárnap visszaülhet a trónra az olasz fővárosban.

ATP 1000-ES TORNA, INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA, RÓMA (2 750 000 euró, salak)

EGYES, ELŐDÖNTŐ
N. Djokovics (szerb, 3.)–Federer (svájci, 2.) 4:6, 6:3, 6:3
Nadal (spanyol, 1.)–F. González (chilei, 12.) 6:3, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik