Novak Djokovics kikapott a címvédőtől a Marseille Openen

Vágólapra másolva!
2008.02.15. 11:19
Kiesett az idei Australian Open győztese, Novak Djokovics az 534 ezer euró összdíjazású Marseille-i férfi tenisztornán. A szerb kiválóság csupán a második szettet – azt is rövidítésben – nyerte meg a címvédő Gilles Simon ellen. Andy Murray szetthátrányból nyert Stanislas Wawrinka ellen. Búcsúzott a második helyen kiemelt Richard Gasquet is.
Novak Djokovics ezúttal csupán árnyéka volt önmagának
Imago
Novak Djokovics ezúttal csupán árnyéka volt önmagának
Novak Djokovics ezúttal csupán árnyéka volt önmagának
Imago
Novak Djokovics ezúttal csupán árnyéka volt önmagának

A nyolcaddöntőben búcsúzott az első helyen rangsorolt Novak Djokovics, miután három játszmában alul maradt a Marseille Open címvédőjével, Gilles Simonnal szemben.

Az első helyen kiemelt szerben látszott még, hogy az elmúlt héten betegséggel küszködött, és annak következtében ki kellett vissza kellett lépnie az Oroszország elleni Davis Kupa párharc során az Oroszország elleni összecsapáson. A világranglista harmadik helyezettjének játéka árnyéka volt csupán annak, amit Melbourne-ben mutatott, és ez elsősorban a önhibái számában jelentkezett.

A rosszul sikerült első szett után Djokovics a második játszmában egy mérkőzéslabdát is hárított, majd 8-6-tal behúzta a rövidítést 6:6-os állás után, és ezzel visszajött a meccsbe.

A döntő szettben aztán Simon újra első szettbeli formáját hozta és 6:3-ra verte a torna első kiemeltjét, amellyel a világranglista harmincadik helyén álló játékos egyben búcsúztatta is a szerb klasszist.

Elvesztette az első szettet a britek első számú versenyzője, Andy Murray a svájci Stanislas Wawrinka elleni mérkőzésen. A másodikban aztán javított a huszonkét éves skót, 6:6-os állásnál megnyerte a tie breaket. A döntő felvonásra aztán teljesen belejött a negyedik helyen rangsorolt kiválóság, és végül ezt a játszmát 6:1-re nyerte, és a negyeddöntőbe jutott.

Kiesett a második helyen kiemelt Richard Gasquet is, aki a 6:4-re megnyert első szett után két sima játszmában kapott ki a svéd Söderlingtől.

MARSEILLE OPEN, 2. FORDULÓ:

Simon (francia)-Djokovic (szerb, 1.) 6:2, 6:7 (6-8), 6:3
Söderling (svéd)-Gasquet (francia, 2.) 4:6, 6:3, 6:2
Bagdatisz (ciprusi, 6.)-Karlovic (horvát) 6:4, 6:4
Juzsnyij (orosz, 3.)-Benneteau (francia) 7:5, 6:3
Murray (brit, 4.)-Wawrinka (svájci) 3:6, 7:6 (7-5), 6:1
Mathieu (francia, 8.)-Llodra (francia) 7:6 (7-4), 7:6 (7-5)
Ancic (horvát)-Gabasvili (orosz) 6:3, 6:2
Mahut (francia)-Ferrero (spanyol, 5.) 5:7, 6:4, 7:6 (7-1)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA:

Simon Mathieu
Söderling Ancic
Juzsnyij Bagdatisz
Murray Mahut
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik