Djokovics és Moyá hozta a kötelezőt, a két esélyes játszmát sem veszített

Vágólapra másolva!
2007.06.04. 15:51
Nem hozott meglepetést a férfi egyes első két hétfői mérkőzése a francia nyílt teniszbajnokságon: a titkos esélyes Novak Djokivics és az 1998-ban végső győztes Carlos Moyá sem veszített játszmát Fernando Verdasco, illetve Jonas Björkman ellen. A szerb klasszis dolgát csak a harmadik szettben nehezítette meg ellenfele, míg a spanyol salakspecialista az első és a harmadik játszmában is nagy csata után nyert.
Djokovics és Moyá is biztosan nyert
Reuters
Djokovics és Moyá is biztosan nyert
Djokovics és Moyá is biztosan nyert
Reuters
Djokovics és Moyá is biztosan nyert

Djokovics elsősorban pontosabb játékának köszönhette sikerét, 24 önhibát vétett, míg Verdasco 52 alkalommal rontott megoldhatónak tűnő helyzetben. Ráadásul a 20 éves, hatodik helyen kiemelt szerb teniszező több nyerő ütést (16-7) is produkált.

A tavaly is negyeddöntős Novak Djokovics négy alkalommal nyerte el ellenfele adogatását, s csak egyszer veszítette el sajátját. A szerb fiatalember következő ellenfele az Australian Openen tavaly finalista ciprusi Markosz Bagdatisz vagy az orosz Igor Andrejev lesz.

Moyá a kilencvenes évek végén a világ legjobbjai közé tartozott salakon, kilenc évvel ezelőtt magabiztosan nyerte a párizsi Grand Slamt-tornát. Azóta azonban meg sem közelítette akkori teljesítményét, pedig sokszor indult nagy esélyesként.

Ezúttal kevesen fogadnának a rutinos spanyol klasszis végső sikerére, pedig nem árt figyelni rá. Igaz, Björkman ellen az lett volna a meglepő, ha játszmát veszít, hiszen a svéd teniszező ezen a felületen a leginkább sebezhető, ezt mutatja, hogy legnagyobb egyéni sikerét 1996-ban aratta, amikor szintén a negyedik körig jutott, azóta csak két alkalommal győzött egy-egy meccsen.

A mostani nyolcaddöntőben Moyá összpontosított jobban a fontos labdameneteknél, hiszen az önhibák tekintetében (48-26) pocsék mutatóval „büszkélkedhet”. A nyerő ütések (25-21 Moyának) aránya jóval kiegyenlítettebb volt, viszont a bréklabdáknál egyértelmű (6-3) a spanyol játékos fölénye.

Az 1998-as bajnok a negyeddöntőben a Roland Garroson 2005 óta veretlen Rafael Nadallal vagy a bárkire veszélyes Lleyton Hewittal találkozik.

FRANCIA NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (ROLAND GARROS), KILENCEDIK JÁTÉKNAP

FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 6.) Verdasco (spanyol) 6:3, 6:3, 7:6 (7-1)
Moyá (spanyol, 23.) Björkman (svéd) 7:6 (7-5), 6:2, 7:5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik