K. E. 2022.02.22 19:14 Frissítve: 2022.02.23 12:03

Korcsolyasportok: igazi ünnep volt a jégen a Magyar korcsolyázás napján

Bár a négy évvel ezelőtti történelmi arany hívta életre a Magyar korcsolyázás napját, kedden újabb olimpiai érmeket is ünnepelhettünk a Városligeti Műjégpályán. 

 

Sokan gyűltek össze a Városligeti Műjégpályán (Fotók: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Többször rögzíthettük már: 2018. február 22-ét nem feledjük – nem feledhetjük, hiszen négy évvel ezelőtt ezen a napon a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Knoch Viktor férfiváltó Pjongcsangban megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét.

Néhány napja aludt ki a láng a pekingi játékokon, s most már február 22-e mellé újabb dátumokat illeszthetünk, például február 13-át, amikor Liu Shaoang győzött 500 méteren, s ezzel az első magyar egyéni téli olimpiai bajnok lett – de természetesen a fiatalabbik fivér 1000 méteren nyert bronzérmét, és a vegyes váltó harmadik helyét is emlegethetjük a 2022-es játékok kapcsán.

Az újabb sikerek persze csak hozzátettek az elsőhöz, amely a történelmi aranyérem mellett immár három éve a Magyar korcsolyázás napját is jelenti, s mint eddig minden alkalommal, kedden este is a Városi Műjégpályán ünnepelt a korcsolyázócsalád, no meg a sportágak szerelmesei.

Csupa vigyor volt a jégpálya ezen az este (és nem csak a forralt bor miatt…), egyetlen ember akadt csak, akinek az öröme nem volt felhőtlen.

„Nem vagyok jól, beletelik még jó néhány napba, de inkább hétbe, amíg valamelyest túlteszem magam a történteken” – jegyezte meg Magyar Márk, akinek múlt csütörtöki pekingi érkezését követően lett pozitív a koronavírustesztje, így nem indulhatott párostársával, Chtchetinia Iouliával a játékokon.

 

A rövid pályás gyorskorcsolyázók szerencsére jóval boldogabban tértek haza Pekingből, hogy aztán a Városligetben „szétszedjék” a szurkolók – jó néhány közös szelfi mellett hozták formájukat a sportolók.

„Nagyon jól érzem magam, kipihentem magam, és tényleg minden kerek” – adott helyzetjelentést Liu Shaolin Sándor, de ezt a néhány szót is csak nehezen tudta mondattá formálni, mert hol megölelni, hol hátba veregetni akarta valaki.

És persze Liu Shaoang is nagy népszerűségnek örvendett: „A reggeli edzést kénytelen voltam kihagyni, mert éppen egy felkérésnek tettem eleget.”

Apropó, edzés: a csapat nem állt le, bár továbbra is kérdéses a március 18. és 20. közötti világbajnokság sorsa – a sportági zuhanyhíradó szerint a lengyelek bevállalták a vb-t Montreal helyett, ám hogy ez valóban így lesz-e, arról csütörtökön dönt a Nemzetközi Korcsolyázószövetség (ISU).

MEGŐRÜLTEK A LIU TESTVÉREKÉRT

Krueger-John Henry, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is tiszteletét tette a rendezvényen
2022.08.08 21:25:24

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Shaolin és Shaoang a legjobb akar lenni.

 

2022.07.15 00:48:46

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Az MOKSZ elnöke szerint nem volt olyan opció, hogy a sikeredző Magyarországon maradjon.

2022.07.13 23:20:59

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. A sportszeretők megérdemelnék a tájékoztatást…

2022.07.10 19:44:28

Téli sportok B. D. K.

A 23 éves sportolónő a felnőtteknél igazán nagy karriert már nem tudott befutni.

2022.05.24 14:42:00

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

Szende Andor tizenkét évig tartotta a helyből magasugrás rekordját, kiváló rugói jól kamatoztak a jégen.