25 ezren tapsolták a másságát felvállaló futballistát

Vágólapra másolva!
2013.05.27. 17:27
null
Rodgers nagy nyomástól szabadult meg, miután bevallotta, hogy meleg (Fotó: Action Images)
Meleg fogadtatásban részesült az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságba (röviden: MLS-be) három hónapos kihagyás után visszatérő Robbie Rogers, aki az Egyesült Államok történetének első vállaltan meleg labdarúgója.

Rogers vasárnap (magyar idő szerint hajnali 6 órakor) debütált a Los Angeles Galaxy együttesében, David Beckham korábbi egyesületénél szombaton jelentették be leigazolását. A szexuális másságát a nagy nyilvánosság előtt februárban vállaló, ezzel egy időben visszavonulását is bejelentő Rodgerst a Seattle Sounders elleni bajnoki találkozó 77. percében cserélték be, 4–0-s Galaxy-vezetésnél. A négy találatból hármat az ír Robbie Keane szerzett, igaz, kettőt büntetőből.

Rogers pályára lépésének pillanatában mind a 24811 néző felállva tapsolt, vezetéknevét kórusban skandálták. A kamerák és fotósok már a mérkőzés előtt és a cserepadon ülve is kiemelt figyelmet szenteltek személyének, kis túlzással többször mutatták, mint a pályán lévőket.

Korábban egy másik tengerentúli sportoló, a Washington Wizards kosarasa, Jason Collins is bevallotta, hogy meleg – ő az amerikai major ligák első aktív játékosa, aki nyíltan vállalta a homoszexualitását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik