Spanyol Kupa: a Real C. Ronaldo nélkül is simán nyert - videó

Vágólapra másolva!
2014.10.29. 21:54
null
A zöld mezes Cornella megpróbálta megnehezíteni a Real dolgát, de Iscóék 4–1-re győztek (Fotó: Action Images)
A Real Madrid ugyan korán megszerezte a vezetést a spanyol Király-kupa legjobb 32 csapata között a Cornella ellen, de a harmadosztályú gárda hamar egyenlített. Ennek ellenére a címvédő könnyedén, 4–1-re győzött.

A szombati, 3–1-re megnyert el Clásico után szerdán már a Király-kupa legjobb 32 csapata között volt jelenése a Real Madridnak. A sorozatba most bekapcsolódó címvédő a kétmeccses párharc első felvonását idegenben játszotta a harmadosztályú Cornella ellen.

A hétvégi győztes rangadó után Carlo Ancelotti vezetőedző több klasszisát is pihentette a kupameccsen, Cristiano Ronaldót például nem is nevezte (ahogy a sérült Gareth Bale-t sem). Így a Navas – Arbeloa, Nacho, Carvajal, Varane – Khedira, Illaramendi – J. Rodríguez, Isco, J. Hernández – Benzema kezdőcsapattal lépett pályára a Real Madrid.

A BL-hez hasonlóan a Király-kupában is címvédő fővárosiak már a 9. percben megszerezték a vezetést, Raphaël Varane szöglet után fejelt a hazaiak kapujába. 0–1

Talán a madridiak sem gondolták volna, hogy a Cornella képes lesz egyenlíteni, de a 19. percben a középen kilépő Oscar Munoz lefordult Álvaro Arbeloáról, majd a léc alá lőtt. 1–1

A vendégek nem estek kétségbe, és Varane második szöglet utáni fejesével másodszor is megszerezték a vezetést a 35. percben (1–2), sőt az 50. percben Javier Hernández tett végképp pontot a meccs végére, amikor 19 méterről középről a jobb alsó sarokba lőtt (1–3). Az 1–4-es végeredményt a csereként beálló Marcelo állította be.

A Real Madridnak ezek után már csak formalitás lesz a december 2-i, hazai visszavágó.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÖTT, 1. MÉRKŐZÉS

Cornella (III. o.)–Real Madrid 1–4 (Munoz 19., ill. Varane 9., 35., J. Hernández 50., Marcelo 73.)
Sabadell–Sevilla 1–6 (Forgas 75., ill. Kolodziejczak 29., Aspas 43., 60., 90 – 11-esből, Gameiro 67., Reyes 71.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik