Hiába a 34 gól, Guardiola ezen a nyáron is megszabadulna Eto’ótól

Vágólapra másolva!
2009.06.03. 09:45
Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője a rendkívül sikeres, három trófea elhódításával záruló idény után is változtatni szeretne a katalán csapat játékoskeretén. Legalábbis – ahogy egy évvel ezelőtt – most is Samuel Eto’o távozása a téma a Barcánál. A spanyol szakember ugyanis nem szeretné megtartani az idényben 34 gólt szerző kameruni támadót, aki viszont szívesen folytatná a katalánoknál.
Eto'o (jobbra) továbbra sem lopta be magát Guardiola szívébe
Fotó: Action Image (archív)
Eto'o (jobbra) továbbra sem lopta be magát Guardiola szívébe
Eto'o (jobbra) továbbra sem lopta be magát Guardiola szívébe
Fotó: Action Image (archív)
Eto'o (jobbra) továbbra sem lopta be magát Guardiola szívébe
Tény, hogy Samuel Eto’o nagyszerű csatár: ebben az idényben 30 góllal a Barcelona házi gólkirálya volt a spanyol bajnokságban (a Primera Divisiónban csak Diego Forlán előzte meg a góllövőlistán), és négyszer volt eredményes a Bajnokok Ligájában. Tény az is, hogy Eto’o nem tartozik a könnyen kezelhető futballisták közé.

Úgy tűnik, hogy Josep Guardiolánál az utóbbi állítás nyom többet a latban: a katalán csapat vezetőedzője szeretné eladni a kameruni csatárt. A hír nem új keletű, egy évvel ezelőtt a spanyol szakember kinevezésekor világossá tette, hogy Ronaldinho és Deco mellett Eto’ótól is meg akar szabadulni.

Guardiola egybehangzó spanyol lapinformációk szerint már Txiki Begiristain sportigazgatóval is beszélt a nyári átigazolásokról, és elmondta neki, hogy nem akarja megtartani Eto’ót.

Pedig a csatár maradna, ki szeretné tölteni 2010 nyárig szóló szerződését, és csak januárban akar a jövőjéről tárgyalni. Ez persze nem is meglepő, ki ne akarna a triplázó együttesben maradni. Mindenesetre most úgy tűnik, hogy a Barcelona Eto’óra bízza a döntést, de megteszi a szükséges lépéseket.

Ezek a lépesek pedig egy új csatár igazolását jelentik. A katalánok célkeresztjében négy támadó szerepel: az Inter svéd sztárja, Zlatan Ibrahimovic, a spanyol gólkirályi cím mellett az európai Aranycipőt is elhódító Diego Forlán az Atléticóból, a valenciás David Villa és a Lyon üdvöskéje, Karim Benzema.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik