Samuel Eto’o pályafutása végén visszatérne a Mallorcához

Vágólapra másolva!
2009.02.05. 14:42
A Samuel Eto’o, a Barcelona csatára 19 mérkőzésen lőtt 19 góljával vezeti a spanyol góllövőlistát, és csapatával szinte megállíthatatlannak tűnő módon menetel a 2008–2009-es bajnoki cím felé, és még a kupában is megvan az esélyük az aranyéremre. A csütörtöki elődöntő első mérkőzésén épp Eto’o korábbi együttesével, a Mallorcával találkoznak a katalánok.
Samuel Eto'o jó emlékeket őriz a Mallorcáról
Fotó: Imago
Samuel Eto'o jó emlékeket őriz a Mallorcáról
Samuel Eto'o jó emlékeket őriz a Mallorcáról
Fotó: Imago
Samuel Eto'o jó emlékeket őriz a Mallorcáról

A Barcelona a Király-kupa elődöntőjében a Real Mallorcával, Eto’o korábbi csapatával találkozik. A 27 éves játékos a Baleár-szigeteki csapatról beszélve elmondta, hogy pályafutása végén szívesen visszatérne a csapathoz.

„Szeretnék egy vagy két évet még Mallorcán tölteni, mielőtt végleg szögre akasztom a futballcipőmet, legyen az bármelyik osztályban is. Bízom benne azonban, hogy az a legmagasabb szinten lesz” – mondta egy rádiós interjúban a kameruni támadó.

A Mallorca jelenleg az utolsó, 20. pozícióban szerénykedik a bajnokságban. Eto’o reméli, hogy a csapat – az elmúlt évekhez hasonlóan – ezúttal is összeszedi magát a tavaszra. „Remélem, hamar túl lesznek a hullámvölgyön, és ismét elindulnak felfelé” – mondta a játékos, aki 2000-től 2004-ig 120 bajnokin szerepelt a baleári egyesületben, és 48 góllal segítette.

Eto’o szerint nem szabad lebecsülni az ellenfelet a kupában sem, mert az megbosszulhatja magát, a mallorcaiak korábban is többször megnehezítették a katalánok helyzetét. „A kupában bármi megtörténhet. Ha lekezeljük az ellenfeleinket, akkor könnyebben megsebezhetnek minket. Otthon biztos előnyt kell szereznünk, hogy Mallorcára nyugodtan utazhassunk.”

KIRÁLY-KUPA

ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Barcelona–Mallorca 21.30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik