Bernd Schustert saját magára emlékeztette Wesley Sneijder

Vágólapra másolva!
2007.09.03. 13:35
A Real Madridnál nagy reményekkel és tervekkel, egy jócskán kicserélődött játékosállománnyal, valamint új edzővel várták a 2007-2008-s szezont. A spanyol Szuperkupában a Sevilla elleni figyelmeztetés a jelek szerint még időben jött - a visszavágón az andalúzok 5-3-ra nyertek a Bernabeuban -, hiszen a bajnoki rajton a városi rivális Atleticót verték meg 2-1-re hazai pályán egy rendkívül izgalmas mérkőzésen, majd a második fordulóban, a Villarreal otthonában gáláztak és nyertek 5-0-ra. A csapat húzóembere vitathatatlanul a nyáron szerződtetett holland Wesley Sneijder, aki három találatával a góllövőlista első helyén áll.
Wesley Sneijder: két bajnoki, három gól
AP/Fernando Bustamante
Wesley Sneijder: két bajnoki, három gól
Wesley Sneijder: két bajnoki, három gól
AP/Fernando Bustamante
Wesley Sneijder: két bajnoki, három gól

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A hollandért 27 millió eurót fizettek a királyiak a nyáron az Ajaxnak, de a középpályásként is gólerős légiós máris igazolni látszik: megérte megvásárolni őt. Bár, ilyen remek rajtra azért még ő maga sem számított…

„Soha nem hittem volna, hogy két mérkőzésen három gólt tudok szerezni új csapatomban - nyilatkozta a Villarreal elleni győztes találkozót követően Sneijder. - Még túl korainak tartom azt mondani, hogy meg tudjuk nyerni a bajnokságot, de feltétlenül jó vágány az, amin vagyunk.”

A holland légiós a Sevilla ellen hazai pályán 5-3-ra elveszített mérkőzésen mutatkozott be a Real Madridban, emlékezetes momentum nélkül. Honfitársa, Drenthe legalább bombagólt szerzett, Sneijdernek viszont nem sikerült feledtetnie a kezdőcsapatból általa kiszorított közönségkedvencet, Gutit.

Azóta viszont igencsak belelendült, a lelátón is egyre kevesebben hiányolják a madridiak által a középpályára kinézett Fabregast, Ballackot és Kakát, akiknek szerződtetése végül kivétel nélkül kútba esett.

Érkezett viszont már az átigazolási szezon hajrában a gólerős holland, aki mellett Schuster edző az első pillanattól kezdve teljes mellszélességgel kiállt. Választását Sneijder három, nem is akármilyen, szerzett gólja igazolja.

„Ahogyan megrúgta a labdákat, az emlékeztetett engem egy néhány évvel ezelőtti, másik szőke játékosra - utalt saját magára viccesen a madridi tréner, akinek különösen Sneijder szabadrúgásból szerzett találata nyerte el a tetszését. - Látványos gól volt, de szerez ő még néhány hasonló találatot a szezonban.”

Két fordulót követően már csak a címvédő Real Madrid hibátlan a bajnokságban, igaz egyik kihívója, a Sevilla még csak egy mérkőzését játszotta le, azon a déliek győzni tudtak.

Két meccsen hét gólt lőtt a Real Madrid, ami magasan a legjobb mutató a ligában: a háromgólos Sneijder mellett Raúl kétszer, Guti és Van Nistelrooy egyszer-egyszer talált be az ellenfelek kapujába.

A holland góljainak értékét növeli, hogy az első az Atlético elleni 2-1-s győzelmet jelentette. A Villarreal ellen pazar szabadrúgásgólt lőtt a balösszekötő helyéről a rövid, jobb felső sarokba, majd formás, gyors akció végén jobb külsővel bombázott a jobb alsóba.

A Real taktikát változtatva rendkívül gyors és pontos játékot mutatott be az eddigi két fordulóban - a városi derbit máris a szezon legjobbjának rangsorolták, pedig hol van még a vége -, amelynek máris van kézzel fogható eredménye.

Pedig a bajnokság nem indult túl jól a Realnak, hiszen a madridi derbin az Atlético argentin támadója, Agüero egy szögletet követően fejjel már az első percben mattolta Casillast, ám onnantól kezdve senki nem talált be a spanyol válogatott hálóőrének a kapujába.

Ezzel szemben a nagy és minden bizonnyal örök rivális Barcelona a gyorsaság mellett változatlanul a látványra is törekszik - Messivel és Ronaldinhóval a soraiban -, és olykor „hal bele” is néha akció közben. De azért a katalánok is őrzik veretlenségüket.

VIDEO - REAL MADRID - ATLÉTICO MADRID 2-1


VIDEO - VILLARREAL - REAL MADRID 0-5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik