R. D. P.
2023.02.06 11:16 Frissítve: 2023.02.06 12:37

Női röpi: Szeretnék később egy erősebb bajnokságba szerződni – Németh Anett

A jelenleg a német SC Potsdamban röplabdázó Német Anett a későbbiekben szeretné magát egy erősebb bajnokságban is megméretni, azonban akkor sem lesz csalódott, ha ezen a nyáron még nem vált csapatot, mert jól érzi magát jelenlegi klubjánál.

Németh Anett egyelőre a Potsdam színeiben (Fotó: Getty Images)

 

A magyar válogatott 23 éves feladóátlója az MTI-nek elmondta, egyelőre annak ellenére is korai arról beszélni, mit hoz majd a jövő, hogy nyáron lejár a kétéves szerződése mostani együttesénél.

„Ami biztos, hogy az ügynökömmel minden lehetőséget mérlegelünk majd, meglátjuk, melyik szolgálná legjobban a fejlődésemet. A terv, hogy ha fel tudok lépni a következő szintre, akkor szeretnék kedvező feltételekkel egy erősebb bajnokságba szerződni, de ha ez idén nem jön össze, akkor sincs gond, mert szeretek Potsdamban lenni” – mondta Németh Anett.   

A Vasas-nevelésű, a németországi évek előtt az Egyesült Államokban játszó légiós a mostani idényre vonatkozó céljaival kapcsolatban kiemelte, szeretnének mindkét sorozatban aranyéremmel zárni csapatával. Felelevenítette, a Német Kupa döntőjébe már bejutottak, abban pedig épp a Schwerinnel játszanak majd, amely az egyetlen hazai rivális, melytől vereséget szenvedték ebben az idényben.   

„A bajnoki alapszakaszt szeretnénk minél jobb helyen zárni, hogy a rájátszást minél előkelőbb helyről kezdhessük meg, de tudjuk, ott sem lesz egyszerű dolgunk már a döntőbe jutással sem. A tavalyi bajnok Stuttgart legalább olyan erős, mint legutóbb, de a Dresdennel és az Aachennel is komolyan kell számolnunk” – vázolta az erőviszonyokat Németh.   

A feladóátló szerint a mostani szezonban mutatott jó játékuknak egyik kulcsa az, hogy a kezdőcsapat nagy része együtt maradt, így nyár végén nem az alapoktól kellett újrakezdeniük az edzéseket, hanem „csak” onnan kellett folytatniuk, ahol tavasszal abbahagyták.   

„A másik nagy erősségünk a gyors játék mellett az, hogy igazi csapat vagyunk. Nem egy emberre épül a taktikánk, hanem ha valakinek adott napon épp nem megy úgy a játék, bárki más előre tud lépni, és tud szerezni húsz-huszonöt pontot. Mindenki tud vezér lenni, mindenki hasonló mértékben képes hozzájárulni a jó eredményekhez” – elemezte együttese játékát a magyar röplabdázó. Megjegyezte, ennek is volt köszönhető, hogy a szezon egyik legnagyobb bravúrjaként januárban 2–0-s hátrányról fordítva, idegenben tudták legyőzni a Bajnokok Ligájában a címvédő török VakifBank Istanbult.   

Németh a saját teljesítményével kapcsolatban úgy fogalmazott, „egyelőre meg van vele elégedve”, és az a célja, hogy egyre meghatározóbb szerepe legyen a csapaton belül, és mindig képes legyen nyugalmat vinni a játékba.   

„Szeretném, hogy tudják, nehéz helyzetekben is számíthatnak rám, ebben igyekszem napról napra fejlődni. Még mindig szeretnék stabilabban röplabdázni, mert ez kell ahhoz, hogy magasabb szinten is megálljam majd a helyem” – mondta a válogatott játékos, aki szerint a Bajnokok Ligája ebből a szempontból remek lehetőség, hogy felmérje, hol is tart.   

A női nemzeti csapat nyári programjával kapcsolatban – az együttes májusban az Európa-ligában, majd augusztusban az Európa-bajnokságon szerepel – kiemelte: szeret a válogatottnál lenni, így ha meghívót kap, az idén is ott lesz a keretben.   

„Az Eb-n nehéz a csoportunk, a szlovénok kivételével papíron az összes csapat erősebb nálunk, de megfelelő felkészüléssel nem elérhetetlen a továbbjutás. Egy-egy mérkőzésen akármi megtörténhet, úgy megyünk neki a kontinenstornának, hogy szeretnénk ott lenni a nyolcaddöntőben. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de keményen fogunk érte küzdeni egész nyáron” – zárta Németh Anett.

(MTI)

2023.03.08 17:53:20

Röplabda nemzetisport.hu

Dékány Bernadett és Petőváry Panni is az élvonalban szereplő Egaleo együttesében pallérozódik.

2023.01.24 20:11:16

Röplabda nemzetisport.hu

Viktorija Olijnik előbb Lengyelországba ment,végül egy véletlennek hála a csabai klubnál kötött ki.

2022.06.20 23:20:52

Röplabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Egy sértést megbocsátani: jótétemény, amit a másiknak juttatunk; egy sértést elfelejteni: jótétemény, amit önmagunkkal szemben gyakorolunk.” Mi tagadás, nekem sem könnyű a gyakorlat a Fligl-tanács nyomán, ám egyetértek azzal a tudományos megállapítással, hogy a sértődés mögött mindig valamilyen értékünk látszólagos elveszítése van.

2022.02.24 23:02:56

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Inkább dicsérjük a röplabdánknak nagy piros pontot szerző Vasast.

2022.02.18 00:12:43

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Hihetetlenül hosszú pályafutás zárult le, amely – nem túlzás – a pokol tornácáról indult.